Здраве и красота

Антистареещи съставки от морето

Предпазват кожата и спомагат за производството на колаген

17.04.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

През лятото, когато плувате в морето, често слагате по кожата си водорасли, защото знаете, че те имат лечебна и разкрасителна сила. Хубаво е, че през цялата година може да се възползвате от даровете на моретата и океаните, купувайки точни продукти. Ето няколко незаменими антистареещи помощника на красивата кожа.

Морски водорасли

Водораслите съдържат важните за здравето и красотата на кожата витамини С и Е, които освен, че я правят млада и еластична, помагат за предпазването й от UV увреждане. Освен това морските водорасли спомагат за естественото производство на колаген в кожата, хидратират я и добре повлияват кожни проблеми като акне и розацея.

Хубавото е, че освен лятото на морето може и през останалата част от годината да ги използвате. Те се продават в биомагазините и аптечната мрежа под формата на прах и капсули. Ако си закупите прахообразни, може да ги смесите с малко вода и да си направите маска за лице.

Кафяви и червени водорасли

Тези водорасли съдържат в определена форма захар, която помага за подобряване на функцията на клетките на кожата. Тези водорасли подпомагат и засилват клетъчните стени.

Кафявите водорасли съдържат съединението фукостерол, което според учени може да намали възпалителните процеси, причинени от слънчевите лъчи и да увеличи производството на колаген, както и на антиоксидантни ензими. Тези водорасли също може да намерите под формата на капсули или на прах и също може да си приготвяте домашни маски за кожата.

Хлорела

Хлорела е водорасло, което расте в сладките води. Предлага се под формата на капсули или прах, като прахообразните често се използват освен за маски и като добавка в здравословни смутита и шейкове.

Сладководните водорасли предотвратяват преждевременното стареене на кожата причинено от UVB лъчите на слънцето. Благодарение на тях вие ще успокоите раздразнената кожа, ще я хидратирате в дълбочина и ще я стегнете.

Свързани статии

Хайвер

Често забравяме, че този невероятен деликатес може да бъде част не само от нашата трапеза, а и от грижата за кожата. Той е богат на витамини и аминокиселини, които са градивни елементи на клетките на кожата. Не пропускайте да си закупите козметика, обогатена с хайвер.

Морски копър

Морският копър е богат на хлорогенова киселина, антиоксидантно съединение, което помага за борбата със свободните радикали, които водят до увреждане на кожата и нейното стареене. Морският копър може да помогне за намаляването на нежеланата пигментация по кожата.

Него може да намерите и под формата на етерично масло, което да направите част от вашите разкрасителни маски за лице или да приемате перорално за подобряване на храносмилането.

Снимка: freeimages.com

Коментирай