Здраве и красота

Как да блеснете с геометричен грим на очите

Бъдете различни

22.04.2014г. / 09 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: fashionising.com

Снимка: fashionising.com

Геометричните фигури ще бъдат не само част от облеклата за пролет-лято 2014 година, но и в тенденциите в грима. Когато искате да пресъздадете невероятен поглед, няколко правилно поставени щрихи ще направят магнетични очите ви и най-важното е, че ще блеснете с индивидуалност. Споделяме няколко идеи за геометричен грим на очите, които бяха част от световните модни дефилета.

Не пропускайте да си направите котешки грим. Има много варианти, с които може да пресъздадете внушителните котешки очи. За този ще ви трябват черна очна линия или черен молив.

На клепачите си нанесете сенки в телесен цвят. След това с помощта на молив (ако сте избрали с него да се гримирате) направете две дълги извивки. Първата минава плътно в основата на миглите и започва от вътрешното ъгълче на горния клепач.

Издължава се до линията на веждите. Втората линия, с която се съединява, не започва съвсем от началото на клепача. Линиите трябва да бъдат достатъчно плътни, за да може отвореното око да изглежда красиво по този начин. Не пропускайте да сложите и спирала.

Ексцентрично предложение за не по-малко ексцентрични дами. Нанесете база за грим или малко пудра върху клепачите, а може и много светли сенки. Тук трябва да работите с черна очна линия или черен молив, както и с бял молив за очи.

Нанесете в основата на миглите на долния клепач бял молив за очи. Това ще направи окото да изглежда по-голямо. За горния клепач, най-напред направете хоризонталната черна линия, която да бъде с дължината на вашите вежди.

Свързани статии

След това с помощта на очната линия или черен молив оформете правоъгълник. На долния клепач (под белия молив) също поставете тънка черна линия, която да бъде нарисувана предимно в средата. Завършете с черна спирала на миглите.

За тази идея нанесете бежово-златисти сенки върху клепача. След това с помощта на течни сенки за очи направете малки правоъгълничета почти в края на клепача. Не пропускайте да добавите и тънък черен молив в основата на миглите. Завършете със спирала.

Снимки: fashionising.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
rumi ( преди 9 години )
За карнавал - върви! Но в ежедневието...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )