Здраве и красота

Как естествено да увеличите обема на устните си

Масло от канела за розови устни

30.04.2014г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Пухкавите и розови устни са постижими не само с намесата на естетичната хирургия. За устните си трябва да се грижим така, както се грижим за останалата част от лицето си. Споделяме няколко съвета, за това как по естествен начин да ги направите по-привлекателни и обемни.

След като измиете зъбите с четка и паста за зъби може да се погрижите и за кожата на вашите устни. Нежното ексфолиране е от съществено значение за подобряване вида на кожата. Направете си ексфолиант от кристална захар с малко зехтин.

Масажирайте нежно устните и след това нанесете балсам или малко мед, за да ги хидратирате. Подобряването на кръвообращението прави устните да изглеждат по-розови и пухкави. Има няколко етерични масла, които могат да помогнат естествено да увеличите обема на устните си и те да изглеждат секси и привлекателни.

Етерично масло от канела

Има приятен аромат и е една от най-често използваните съставки в направата на червила и балсами за устни. Маслото от канела стимулира капилярите по устните и подобрява притока на кръв, което е от съществено значение, когато искате да имате пухкави и малинови устни.

Добавяйте всеки път от него към балсама или гланца си за устни. Възможно е при нанасянето му да усетите леко парене или изтръпване на устните, което в рамките на няколко минути трябва да отмине, оставяйки ги по-красиви от всякога (ако паренето не премине, отмийте балсама от устните си).

Етерично масло от мента

Маслото от мента се използва в редица домашни маски, терапии за облекчаване на неразположения и за естествено уголемяване на устните. Нанесено върху тях, то също ще подобри кръвообращението и ще остави кожата мека.

Свързани статии

Ако често използвате вазелин за устни, купете си такъв, който е в кутийка. Преди всяко нанасяне отнемайки от кутийката си с пръст от вазелина добавете и една – две капки ментово масло. Това ще охлади устните ви и те леко ще набъбнат.

Етерично масло от пипер

Предлагат се масло от червен лют пипер и черен пипер. Него също трябва да добавяте към балсама или гланца за устни, но може да си направите и сами домашен разкрасяващ балсам.

В купичка смесете една супена лъжица кокосово масло с 1/3 супена лъжица разтопено какаово масло и 20 капки масло от бадем. Към тях добавете 2 капки масло от лют пипер. Разбъркайте добре и съхранявайте в подходяща кутийка с капаче или бурканче.

Снимка: photl.com

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Глупости! ( преди 9 години )
пълни глупости! дори да има ефект той е краткотраен.. най-добре се доверете на филърите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар