Здраве и красота

Естествени средства за почистване на грим

Масло от бадеми почиства и овлажнява кожата

17.05.2014г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Почистването на грима в края на деня е също толкова важно, колкото и подготовката за неговото нанасяне. Много дами допускат грешка като не отстраняват предварително пудрата/фон дьо тена с подходящ лосион или крем, а измиват лицето си със сапун и вода.

Тези ежедневни навици съсипват здравето и красотата на кожата. Дори и да има дни, в които ви е свършил почистващият крем или лосион, има няколко естествени продукта, които може да използвате.

Кисело мляко

Киселото мляко е един от най-често използваните продукти за разкрасяване на лицето. То действа като естествен ексфолиант, премахва петънцата по кожата и я оставя хидратирана. За да почистите замърсяванията от грим, ще ви е необходимо натурално кисело мляко.

Сложете малко от него на памучен тампон и го разнесете по кожата. Изчакайте няколко минути и минете с памучния тампон. Замърсяванията веднага ще се отстранят. Повторете тази процедура до пълното снемане на грима, а след това изплакнете лицето с вода или с измиващ гел.

Масло от бадеми

Чудесен продукт, който почиства, успокоява и хидратира в дълбочина кожата. Бадемовото масло е богато на едни от най-важните витамини за кожата витамин Е. Сложете малко от него на памучен тампон и почистете лицето. След това може да изплакнете с чиста вода или да се измиете с подходящ измиващ гел за лице.

Свързани статии

Гел от алое вера

Гелът от алое е изключително подходящ за чувствителна кожа и особено за зоната на околоочния контур. Гелът се нанася по лицето с помощта на памучен тампон. Той ще освежи кожата, ще я овлажни и ще намали подпухналостта на уморените очи в края на деня.

При необходимост, след почистване с него изплакнете лицето с вода или измиващ гел.

Сок от краставица

Направете си сок от една краставица и към нея добавете няколко капки бебешко олио или бадемово масло. Потопете памучния тампон в сместа и обтрийте кожата на лицето. След това го измийте както обикновено. Краставицата ще хидратира кожата ви в дълбочина.

Зехтин

Може да използвате самостоятелно зехтина или да комбинирате с етерично масло (от бадеми, кайсиеви ядки, от арган). Двете масла трябва да бъдат на равни части. Комбинацията от тези масла има успокояващо действие, освен че почиства добре. И двете са част от почти всички домашни маски за коса и лице. След като отстраните замърсяванията от грима, измийте лицето си с подходящ измиващ гел.

Снимка: photl

Коментирай
Свободно време