Здраве и красота

Звездното преобразяване на Стефания Колева и Ваня Щерева

Кои са актуалните цветове при грима и каква прическа да изберете

16.05.2014г. / 16 17ч.
Михаела Лазарова
Стефания Колева и Ваня Щерева. Снимка: Божидар Марков

Стефания Колева и Ваня Щерева. Снимка: Божидар Марков

За да бъде визията ни през всеки сезон актуална и да се грижим максимално добре за кожата и косата си, ние се доверяваме на съветите на специалисти. Посрещайки пролетта и в очакване на лятото, отново обръщаме поглед към актуалните цветове в боите за коса, грима, както и оформянето на прическите.

Днес споделяме няколко ценни съвета от топ коафьора Вили Боршукова, която се зае и със звездната промяна на Стефания Колева и Ваня Щерева. На 15 май 2014 г. (четвъртък) в салон Magama Вили Боршукова направи демонстрация на водещите тенденции в прическите и грима за лято 2014.

Нейни модели бяха невероятните Стефания Колева и Ваня Щерева. Визията на Ваня и Стефания – каре с дълбок триъгълник, ще бъде и в късометражния филм „Образцов дом“ по романа на Ваня Щерева.

Прическите им бяха в актуалните за сезоните златистокафяви тонове с асиметрично поставени удължения в предната част.

Гримът, който им бе поставен бе в натуралните цветове тип арабски пясък, сенките в неутрални нюанси и бледите червила. Едно естествено и секси излъчване, към което дамите трябва да се стремят през пролетта и лятото на 2014 година.

На събитието бе демонстрирано и оформянето на красив кок, който е подходящ за всеки повод.

Какви ще бъдат актуалните прически при абитуриентите?

Съветът на Вили Боршукова е младите дами да изберат ниско разположеният кок тип „Кармен“, максимално изчистен от аксесоари. На мода са небрежните къдрици и силно изправената коса.

Акцентът в грима трябва да е само върху устните или само върху очите, като актуални остават очната линия и червилата в наситени цветове.

В мъжките прически изключително актуални са тези, които са късо подстригани покрай ушите, но в горната си част имат секси перчем.

Що се отнася до поддържането на косата през лятото, трябва да бъдете внимателни към агресивните слънчеви лъчи, както и цялостното й третиране. Както защитавате кожата си поставяйки крем за тяло със слънцезащитен фактор, така трябва да нанасяте и специален препарат на косата, който да защити максимално косъма от увреждане.

Какви прически ще бъдат актуални? Ето няколко съвета от Вили Боршукова, с които визията ви през пролетта и лятото да бъде зашеметяваща.

Прическите варират от абсолютно геометрични линии до асиметрия, от гладки, до много обемни или разрошени коси, от къси дължини до женствени вълни. Прическа каре е подходяща за всеки тип овал с изключение на тези дами, които са с издължено лице, много слабо лице и по-къса шия.

Има запазваща се тенденция в плитките от всякакъв вид и така наречените „гнезда“ от плитки. При дългите коси са актуални всякакъв вид вълни – едри и по-ситни. Те придават женственост и мекота на силуета и са подходящи за по-официални случаи.

Ако искате да сте предизвикателни, може просто да оставите косата права или на стилна конска опашка. За да придадете повече обем в корените на тънката и бързо омазняваща се коса, може да си направите няколко секретни вълнообразни „вафлички“ в корените на косата.

В цветовете се запазва актуалното златисто, карамел, шоколад, капучино или коняк. Важно при цветовете е да се използват няколко нюанса, което дава повече обем и плътност на цвета – това е супер актуалното в момента Бронде.

През летните месеци дамите могат да разнообразят прическата си като използват цветни акценти в косата, актуални за сезона са кичури в бебешко или наситенорозово. За по-смелите дами това може да е светлосиньо или лилаво.

Ще са актуални предимно топлите тонове, без значение дали сте брюнетка или блондинка. За дамите с по-матов тен топлият цвят може да се комбинира със студени кичури, което ще откроява тена им. За тези от вас, които харесват омбре ефекта в цвета на косите, деликатното преливане на цветове ще бъде актуално за сезоните.

При грима през настъпващата пролет също има голямо разнообразие. Хит в последните месеци е „френският грим“, натуралният или така наречен „нуди“ грим. Модерен за вечерта пък е по-силният и сияещ грим.

За устните оранжевото или огненочервено червило са актуални, но ако гримът на очите е по-силен, то устните трябва да са само с гланц и лек цвят. Златното е на мода във всичките му вариации, както и блестящите клепачи, тюркоаз, кафяво и черно.

Играта с цветовете и плавното им преливане са важни за крайния резултат, както и съобразяването с тоалета, тена на кожата и това дали ще е вечерен или дневен грим.

Свързани статии

За да бъде кожата ви перфектна не забравяйте за дълбокото и цялостно почистване на лицето.

Опушени клепачи, цвят на старо злато, тюркоаз, праскова – това са цветовете, които ще греят на очите през пролетта. За подсилване на грима може да ползвате всякакви модели изкуствени мигли – цели, на снопчета или на косъмчета – в зависимост от това колко дълго искате да ги носите.

Не забравяйте веждите – те са рамката на лицето. Не ги оставяйте рошави и без форма. Актуални ще бъдат по-дебелите и плътни вежди.

За да постигнете перфектен и дълготраен грим, задължително преди пудрата или фон дьо тена поставяйте база за грим или копринена основа. Тя изглажда кожата и я подготвя за нанасянето на грима като в същото време го прави дълготраен.

За да бъде перфектна визията ви, пудрата или фон дьо тенът не бива да личат когато някой ви погледне от 40 см разстояние.

Не забравяйте да се консултирате със специалист, който да ви посъветва какви гримове са подходящи за нуждите на вашата кожа.

Снимки: Божидар Марков

Коментирай