Здраве и красота

Пилинг за всякакъв тип кожа

Подхранва и подпомага производството на колаген

22.05.2014г. / 14 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Редовното ексфолиране на кожата спомага за премахването на мъртвите клетки, разкриването на нова и свежа кожа, а когато пилингът съдържа съставки, подходящи за съответния тип кожа, може да действа и подхранващо.

Всяка кожа има своята специфика. Споделяме няколко домашни рецепти за нежно ексфолиране на всеки тип кожа. Прилагайте пилингите веднъж седмично на лицето си, а върху кожата на тялото, веднъж или два пъти седмично.

Пилинг за премахване на петна и белези от акне

Кафявата захар е една от най-добрите съставки на домашните пилинги. Трябват ви няколко лъжици от нея, към които да добавите мед, който е чудесен овлажнител за кожата.

Сложете и няколко капки лимонов сок, тъй като лимонът има естествено избелващо действие. С получения пилинг масажирайте нежно няколко минути кожата и след това изплакнете.

Пилинг с подхранващо действие за нормална и суха кожа

Един от най-добрите овлажнители за кожата е кокосовото масло. Ако правите пилинг на лицето си веднъж или два пъти седмично, значително ще намалите появата на фините бръчици, като в същото време ще подхраните и овлажните кожата в дълбочина.

Смесете 1 супена лъжица кокосово масло с 1/2 супена лъжица сода за хляб или морска сол. Разбъркайте добре и нанесете получената паста с нежни кръгови движения. След това изплакнете с вода.

Пилинг за стимулиране производството на колаген

Кафените зърна са богати на кафеена киселина, която съдържа антивъзпалителни свойства и повишава производството на колаген в кожата. За да имате еластична и млада кожа, смесете 3 супени лъжици фино смляно кафе с 2 супени лъжици зехтин.


Разбърква се добре и се прилага върху кожата с леки масажни движения. Оставете да действа около 5 минути и изплакнете с вода. Този пилинг е подходящ не само за лице, но и за тяло, тъй като спомага за премахването на целулита.

Пилинг за кожа, склонна към образуването на акне

В купичка сложете 2-3 добре стрити таблетки аспирин. Аспиринът съдържа салицилова киселина. Тя премахва мъртвата кожа и успокоява възпалението. Към таблетките добавете и малко количество мед.

Свързани статии

Масажирайте лицето си няколко минути (което трябва да е предварително почистено) и оставете пилинга да действа около 5-10 минути, а след това изплакнете.

Пилинг за смесена към мазна кожа

В блендер смелете малко количество овесени ядки. Сложете ги в купичка и към тях добавете 1 с. л. кафява захар, половин лъжичка канела, 1 супена лъжица мляко, 1/2 чаена лъжичка бадемово масло.

Всички съставки се разбъркват добре и с получената паста се масажира нежно кожата на лицето. Може да оставите да подейства 5-10 минути и след това да изплакнете.

Пилинг за суха до нормална кожа

Смелете в кухненски робот една шепа сурови бадеми. Сложете ги в купичка и към тях добавете малко количество прясно мляко или заквасена сметана до получаването на паста. Почистете кожата и масажирайте с пилинга нежно за около 2-3 минути. По желание може да оставите да подейства за още няколко минути.

снимка: photl,thinkstock

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Аз мога да ви кажа още една изпробвана и много ефикасна пилинг-маска за склонна към акне кожа: 1 ч.л.мед + 1 индийско орехче + 2 щипки канела. Нанася се на лицето за 15 минути и после с масажни движения се отстранява постепено с хладка вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар