Здраве и красота

Естествените алтернативи на слънцезащитните лосиони

Кои са природните алтернативи на лосионите против изгаряне?

23.05.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Слънцето все по-силно започва да пече, все по-осезаемо настъпва летният сезон, а вие още не сте заредили козметичния си фонд с достатъчно слънцезащитни продукти! И не е нужно! Можете да предпазите кожата си от вредното влияние на UV-лъчите с естествени продукти, които не само че са полезни за кожата, но подхранват целия организъм чрез нея!

Прекомерното излагане на слънце с незащитена кожа увеличава многократно риска от рак на кожата. Това трябва да бъде взето под внимание от всички, най-вече от хората с по-светла кожа, децата и хората с по-голям брой бенки и лунички.

Свързани статии

Слънцезащитните кремове са популярен метод за предпазване от слънчевите лъчи, но те имат своите природни еквиваленти, които можете да използвате още сега!

Кокосово масло


Необработеното кокосово масло е чудесен слънцезащитен продукт, който предотвратява изгарянето, намалява риска от развитие на рак, но и придава чудесен загар на кожата. Кокосовото масло е с най-нисък риск сред естествените масла, затова е и номер едно в нашата класация!

Освен това е прекрасен хидратант за кожата, овлажнява я и я омекотява като й придава приятен блясък.

Масло от ший


Маслото от ший е още един много ефикасен вариант за предпазване на кожата в летните месеци. За да си го приготвите, разбъркайте 4 супени лъжици масло от ший, 2 супени лъжици алое вера и 30 капки масло от лавандула. Нанесете на кожата 30-40 минути преди да се изложите на слънце. Нека попие напълно, преди да ви грабнат лъчите.

Сусамово масло


Сусамовото масло е известно като естествен слънцезащитен крем и подобно на кокосовото масло няма нужда да се забърква с други съставки. Достатъчно е да го нанесете на кожата в чистия му вариант и сте готови за разходка под лъчите!

Снимки: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 9 години )
Тези които смърдят имат най-голяма нужда от козметичка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Стига бе! Каква жена си като не ползваш козчметика?!! Не ми се мисли как ли смърдиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )