Здраве и красота

Как да стопим коремните мазнини?

Спешно влизане във форма за бикини сезона

24.03.2015г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимки: Thinkstock

Снимки: Thinkstock

Натрупаните мазнини в коремната област винаги са неудобство и ви спират да обличате любимите си прилепнали секси блузки. Да не говорим за неотразимата ви сатенена вечерна рокля! Омръзнало ви е да носите стягащо бельо, което на всичкото отгоре запарява кожата ви и искате бързо и лесно да свалите тлъстинките от талията?

Трябва да промените някои от ежедневните си навици!

Здравословно хранене

Трябва да се съсредоточите върху непреработените пълнозърнести храни. Включете и важните протеини – извара, яйца, риба, птиче месо и месо без тлъстини. Зеленчуците трябва да бъдат широко застъпени в диетата за сваляне на коремните тлъстини. Най-важните от тях са зелето, къдравата салата, спанака и броколите.

Пресните сезонни плодове са естественият природосъобразен десерт, който носи на организма ви важни витамини, минерали и фибри. Като добавка към диетата можете да приемате ленено семе, ядки, масло (не маргарин), рибено масло и зехтин.

Повече протеин

За да стопите по-бързо мазнините в областта на корема и талията е необходимо да наблегнете на приема на протеини. Високопротеиновата храна упражнява термичен ефект на клетъчно ниво, което ускорява метаболизма и помага за по-бързото изгаряне на калориите и натрупаните мазнини.

Свързани статии

Забранени храни

Ако искате да имате ефект, трябва да забравите за така наречените „забранени храни“. Те включват всякакви изкушения от типа на сладолед, бисквити, вафли, шоколади и всякакви сладкарски изделия, безалкохолни напитки и бърза храна.

И не си мислете, че ако просто намалите количеството им, нещата ще си дойдат на мястото. Няма такова нещо! Дори една хапка от „забранената храна“ обърква метаболизма и пряко влияе на процесите на редукция на теглото. Тези храни отиват директно върху талията и корема ви!

Избягвайте също майонезата, масленото сирене, пържени и преработени храни, тестените изделия и най-вече тези, приготвени от бутер тесто!

Упражнения

При поддържането на коремната стена и талията няма как да минем без упражнения! Ако искаме стегнат и секси корем, който да привлича погледите на плажа, трябва да се постараем стабилно преди това. 30-40 минути на ден са достатъчни, за да влезете във форма най-малко за две седмици. Джогинг, бързо ходене, каране на колело са само част от подходящите физически дейности. Не забравяйте за коремните преси – те си остават най-добрият приятел на привлекателния корем!

 

Коментирай