Здраве и красота

Лесни упражнения с гирички

За бързо стягане и оформяне на гърдите и ръцете

27.05.2014г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Най-лесният и приятен начин за тонизиране и оформяне на секси ръце, рамене и гърди е леката тренировка с гирички. Нея може да правите всекидневно като започвате с няколко серии с по-малко повторения, особено ако сте начинаещи. Ще ви трябват гирички с тежест между килограм и два всяка.

Преди тренировка не забравяйте добре да се разгреете с лека гимнастика.

За първото упражнение седнете на мека фитнес топка или на удобен стол. Вземете гиричките и ги вдигнете така, както е показано на снимката. След това започнете да ги изтласквате нагоре, а след което връщате в изходна позиция. Започнете с три серии по 10 повторения.

За да стегнете гърдите, легнете на фитнес топката или на постелка за гимнастика. Легнете с изпънато тяло, а ръцете сложете в страни на равнището на гърдите. Започнете леко и бавно да ги повдигате докато ги съберете. След това се върнете в изходна позиция, но без да докосвате с ръце пода.

Веднага ще усетите как гърдите и вътрешната част на ръцете ви се стягат. Започнете с 3 серии с по 10 повторения.

За да стегнете трицепса, вземете по една гиричка в ръка и вдигнете ръце над главата си. Започнете да свивате ръцете в лактите назад. Направете 2 серии с по 10 повторения.

Друго упражнение, което ще помогне за стягането и оформянето на трицепса и раменете е да си осигурите стабилна опора на фитнес топка, стол или на пода на постелката за гимнастика.

Вземете в едната си ръка гиричка и започнете да извършвате изтеглящо движение назад (все едно теглите ластик). Дърпате назад и след това връщате в изходна позиция. Направете 3 серии с по 10 повторения.

Свързани статии

Има още много разнообразни и леки упражнения, които може да извършвате с помощта на гирички.

Снимки: thinkstock

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Дани ( преди 9 години )
Наистина са много лесни и работят, препоръчвам ги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар