Здраве и красота

Природни методи срещу белези от акне

Как да премахнем белезите от акне без козметични процедури?

24.06.2014г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората, страдащи от акне знаят колко щети нанася това възпалително заболяване на кожата и колко трудно е преодоляването му. Не само че влошава самочувствието, но и оставя трайни белези по кожата и лицето, които помрачават естествената красота.

Как можете да се справите с белезите и петната, причинени от акнето, без да се налага да посещавате скъпи козметични процедури? Много лесно – у дома!

Магията на зехтина

Направете си чудна маска срещу белези със зехтин. Просто масажирайте засегнатите места с няколко лъжици зехтин всеки ден! Той има хидратиращи свойства, които омекотяват текстурата на кожата и ускоряват регенериращите й способности. Това помага за по-бързото заличаване на белезите и петната от акне.

Сок от алое вера

Сокът от алое вера също се нанася директно върху кожата, без допълнителни съставки и обогатяване. Алоето е много полезно не само за белези, но и за възпалени пори и гнойни натрупвания.

Нанесете сока равномерно върху кожата и втривайте с кръгови движения. С течение на времето белезите и възпалението ще намалеят.

Чудото на меда

Нанесете 1-2 лъжици мед директно върху кожата. Отначало ще е по-трудно за разнасяне, но в допир с кожата медът омеква и става по-лесен за нанасяне. Втривайте няколко минути директно върху засегнатите и възпалени места. Можете да оставите накрая за 10 минути да подейства като маска.

Медът има силни антибактериални свойства. Освен това подхранва и регенерира кожата.

Свързани статии

Лимонов сок

Лимоновият сок има стягащ ефект. Нанесете върху белезите и изчакайте да изсъхне напълно. След това изплакнете с топла вода.

Розова вода

Ако разполагате с тоник от розова вода, нанесете директно върху лицето. Ако нямате вкъщи, можете да си направите, като сварите шепа розови листа. След като изстине, нанесете течността върху кожата и изчакайте да изсъхне.

Почистване с картоф

Нужен ви е пресен настърган картоф. Ако разполагате с пасатор или блендер, направете картофена паста като го смелите. Втрийте добре получената смес върху засегнатите части и оставете да изсъхне напълно. Изплакнете с хладка вода.

Коментирай