Здраве и красота

Бразилски тайни за красота

Бразилките дължат красивия си тен на сока от моркови

24.06.2014г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
снимка: gettyimages

снимка: gettyimages

Бразилките имат славата на едни от най-красивите жени. Както всички други, така и те имат своите тайни за красота, в действието на които може и вие да се убедите.

Ексфолират нежно кожата си

Бразилските жени прекарват голяма част от деня си на плажа. За тях това е най-доброто време за нежно ексфолиране на кожата. След нанасянето на слънцезащитни продукти върху кожата си те взимат малко количество пясък и с леки масажни движения я ексфорират.

Вие също може да наблегнете на по-сухите места върху вашата кожа, като лактите, коленете, петите. Финият пясък е идеален за масаж и на бедрата и задните части, не само защото премахва мъртвите клетки, но и защото подобрява кръвообращението. Това е една от тайните на бразилките, които те правят и срещу целулит.

Масло бабасу

Маслото бабасу се извлича от растението със същото име. Нанесено върху кожата, то попива бързо, оставя кожата мека на допир, защото я хидратира в дълбочина. Не остава мазен филм върху кожата, не запушва порите и с него може да подхранвате и косата и ноктите си.

Красив тен

Красивият тен е постижим с добро ексфолиране на кожата, хидратация, подходяща козметика и т. н. Важно е да се погрижите за кожата си не само външно, но и отвътре. Една от любимите плажни напитки на бразилките е пресният сок от моркови.

Той е богат на бета-каротин, който предпазва кожата от вредните ефекти на UV лъчите, като в същото време подхранва кожата за един перфектен загар. Направете и вие сока от моркови вашата лятна напитка и не пропускайте да си закупите и козметика за плаж с екстракт от моркови.

Консумират акай бери или ползват масло от плодовете му

Акай бери е екзотичен плод, който прилича на черно грозде. Богат е на витамини, минерали, фибри, протеини. Плодовете му имат антистареещ ефект, помагат за загубата на излишните килограми и се грижат за красотата на кожата и косата. Бразилките не само го консумират, но и прилагат сок от него върху кожата си.

Свързани статии

Ако не намерите плодове на акай бери, купете си масло от него. Смесете малко количество от маслото с кисело мляко, мед или пасирани плодове. Разбъркайте добре и нанесете като маска върху почистена кожа за 10 минути.

Кокосово масло

Бразилските жени се славят не само с красивата си кожа, но и с прелестните си коси. Една от любимите им разкрасяващи съставки е кокосовото масло. То хидратира в дълбочина, премахва тъмните кръгове под очите, прави косата мека и блестяща.

Красавицата Алесандра Амброзио поддържа хидратирана кожата си и отслабва като освен вода и чай пие и кокосова вода.

Сок от цвекло

Сокът от цвекло е друга бразилска тайна за красота. Консумирайки го редовно, вие ще защитите кожата си от щетите, които причиняват свободните радикали и ще подобрите кръвообращението.

Снимка: Reuters

Коментирай