Здраве и красота

Как да запазим гърдите стегнати?

Трикове срещу законите на гравитацията

25.06.2014г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Символът на женствеността – женските гърди, често са първото нещо, което мъжете виждат. Всяка жена би искала да има красиви, стегнати гърди, които с гордост да показва на любимия си, без да изпитва притеснение.

Жените са склонни да направят всичко по силите си, дори да се подложат на мъчителна операция, само и само да бъдат горди притежателки на апетитен и красив бюст. За съжаление обаче възрастта, начинът на живот, гравитацията и най-вече – хормоналният баланс си казват тежката дума. Гърдите просто губят красотата и стегнатостта си и увисват.

Кои са най-важните съвети, които всяка жена трябва да спазва, за да се предпази от този неприятен проблем?

Поддържайте постоянно тегло

Качването и свалянето на килограми влияе съвсем пряко на размера на гърдите. Може би вие или вашият партньор ще се зарадвате, ако гърдите ви наедреят, когато качите няколко килца, но знайте, че в такива случаи и особено при свалянето на килограмите, тъканта и кожата на гърдите вече не е същата.

За да избегнете отпускане на съединителната тъкан на гърдите, както и на кожата заради загубата на подкожна мазнина, не допускайте резки и драстични промени в теглото.

Спрете цигарите

Известно е, че пушенето няма нито едно полезно действие, няма нужда да обясняваме това. Оказва се, че то влияе зле и на здравето и красивия външен вид на гърдите. Тютюнопушенето причинява бръчки навсякъде по кожата, тя губи своята еластичност и гъвкавост. Това влияе и на гърдите.

Ако гърдите започнат да се свиват заради силната дехидратация, причинена от пушенето, това крие голям риск от отпускане и увисване на кожата. Затова ето още една причина, заради която да спрете цигарите!

Свързани статии

Носете спортен сутиен, когато тренирате

Когато правите кардио упражнения, тичате на пътеката, използвате крос тренажор или скачате на въже е задължително да носите спортен, стегнат сутиен, който да подкрепя максимално добре гърдите.

Тези сутиени подкрепят не само кожата на гърдите, но и съединителната тъкан и сухожилията в тях. Освен това подходящият стегнат сутиен намалява и болката в гърдите, причинена от натоварването.

Включете лицеви опори и гирички в тренировката си

Лицевите опори помагат за изграждането на мускулите, които се намират точно зад функционалната гръдна тъкан. Освен това, тези упражнения са добри и за тонизиране на цялата горна част на тялото, което пречи на бъдещото увисване на гърдите.

Масаж на гърдите

Освен упражненията, масажите на гърдите са много полезни за запазване на стегнатостта. Те предотвратяват увисването и разтягането на кожата, поддържат еластичността и подобряват кръвообращението.

Масажирайте гърдите си със зехтин два-три пъти в седмицата, за да ги тонизирате и да запазите формата им.

Коментирай