Здраве и красота

Как кухнята помага в отслабването

Правилното оборудване води до добри резултати

09.07.2014г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ефективните начини за осъществяване на здравословна диета за отслабване не се ограничават само до това какво консумирате. Кухненското оборудване има огромно значение за това как ще приготвите храната си, в какъв вид тя ще достигне до стомашно-чревния тракт и как това ще се отрази на метаболизма ви.

Има някои съществени елементи, които трябва да имате в кухнята си, за да бъде тя максимално балансирана и ефективна в стремежите ви да изваете фигурата си. Кои са те и как ще ви помогне кухненското оборудване в цялостната си физическа и психическа промяна?

Кухненски робот

Кухненският робот се превърна в истински незаменим помощник за съвременните домакини. Повечето модерни диети препоръчват продукти, приготвени именно с такъв уред. Вместо да купувате различни малки машинки, по-добре се сдобийте с робот, съчетаващ най-важните и здравословни сокоизстисквачки, блендери, приставки за намачкване и пресоване.

Те ще са ви необходими за приготвянето на различни здравословни смутита, пастети, тахани, домашно приготвени сокове и сосове – изобщо всичко, нужно за изпълнението на диетичния ви план.

Ножове

Всяка здравословна диета включва изобилие от плодове и зеленчуци, за приготвянето на които ще са ви нужни много добре наострени ножове за различните ястия. Качествените ножове ще са ви от помощ за кълцане и рязане с лекота на подправки, пресни зеленчуци, плодови салати.

По-малки съдове

Модерните съдове стават все по-големи, но за една истински здравословна диета за отслабване е необходимо да се сдобиете със съдове със среден и малък размер. Така ще задоволите окото и психиката си, без да ощетявате съзнанието, но същевременно ще приемате по-малки порции, за да избегнете преяждане.

Свързани статии

Центрофуга за салати

Този малък и иновативен уред е много удобен. С него салатите ви винаги ще са чисти и свежи. Той спомага за по-доброто отцеждане на листните зеленчуци, свежи подправки и билки, като ги оставя сухи, но добре почистени.

Малки найлонови торби с цип

Тези торбички за свежо съхранение са много полезни в диетата за отслабване. В тях можете да си носите домашно приготвена храна от вкъщи, без да се притеснявате, че докато сте на работа няма къде да откриете подходяща за вас храна.

Мини-ренде

Този инструмент ви е нужен, за да настържете малки количества ароматни подправки, твърдо сирене, джинджифил, лимонови и портокалови корички за вашите диетични гозби.

Бавен котлон

Ако досега сте свикнали да приготвяте ястията си с котлон, включен на максимум или газов котлон, забравете този метод. За да бъде здравословна и ефективна диетата ви, продуктите не бива да прегарят отвън от високата температура, а отвътре да остават полусурови.

Затова гответе храната на бавен огън. Така се запазват соковете и полезните й вещества, а и не се образува вредната канцерогенна коричка по повърхността.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
fakt ( преди 9 години )
Най-големите диетолози на света са Йосиф Висарионович и Адолф Хитлер - зашото всички лагеристи са с "манекенски" размери, всичко останало е ала бала . . .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар