Здраве и красота

Как да не изневерим на диетата?

Запитайте се дали си струва

11.07.2014г. / 12 52ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лято е, време за вталяване, мъчително спазване на диета в сезона на сладоледа и изкушаващите летни коктейли. Именно заради тези и още примамливи летни сладости е трудно да спазвате отслабвателната си диета.

Как да зарежете всичко апетитно и да замените сладоледа с кисело мляко?! Ето как!

Скъсайте връзката

Ако някои действия предизвикват предразполагане към похапване – преустановете ги. Например, лежането на дивана пред телевизора предразполага към ядене на сладолед, чипс, пуканки. Затова просто спрете да лежите и седнете на стол, докато гледате любимото си предаване.

Избелете зъбите си

Това е сериозен мотив за спазване на въздържание от сладки изкушения, алкохол, кафе и всякакви вредни лакомства. Ако трябва да запазите зъбите си бели за по-дълго, мисълта ще ви възпира от прекрачване на границата.

Друг ефективен метод е всеки път, когато се отправите към шкафа с лакомствата, направете обратен завой към банята и измийте зъбите си! Грехота е да ги цапате веднага, нали?

Свързани статии

Запитайте се дали си струва

Яжте само, когато сте наистина гладни. Спазвайте избрания режим на хранене и помислете наистина сериозно дали си струва да го нарушавате. Нито ще изваете фигурата си по този начин, нито ще се заситите, защото посягането към сладкишите води до... повторно посягане! Не си заслужава да пропилеете всички усилия до момента.

Дръжте здравословни напомняния близо до себе си

По всяко време трябва да имате неща около себе си, които да ви напомнят колко е важно да не нарушавате диетата си. Обградете се с пресни плодове и зеленчуци, не купувайте сладкиши, които да „криете“ уж в някой затънтен шкаф, не минавайте покрай щандовете с шоколад и десерти в магазините – просто ги пропускайте! Дръжте картата си за фитнес на видно място!

Променете начина си на мислене

Когато резултатите от диетата започнат да си личат, тогава и желанието ви да запазите фигурата си ще се увеличи. Няма по-голям стимулант от добрия резултат! Когато започнете да се виждате по-слаби, няма да ви се иска да поглеждате старото си отражение в огледалото никога повече!

Правете храната да изглежда красива, апетитна и вкусна. Нито един вкус не си заслужава, ако вие не се чувствате добре в своята кожа. А за да се случи това, трябва да промените цялостната си настройка.

Коментирай