Здраве и красота

Splashlight - нова техника при боядисването на коси

А вие бихте ли рискували да промените прическата си?

17.07.2014г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pinterest

Снимка: pinterest

В тенденциите в боите за коси за 2014 година дамите ще могат да избират между медните и златисти нюанси, косите с кичури, които стоят максимално естествено и новата техника за боядисване на коса наречена Splashlight.

Въпреки че тя стана популярна още през 2013 година, коафьорите са убедени, че през 2014 ще постигне още по-голям успех и от омбре ефекта. При омбре се наблюдава контраст между цвета на корените на косата и краищата й.

Докато при техниката Splashlight оцветяването на косата в друг контрастен цвят преобладава в средната й част. Смела и екстравагантна идея, която не подмина и много холивудски звезди, сред които Джесика Бийл и Попи Делевиан, която е и рекламно лице на известна козметична марка, лансираща новата техника на боядисване.

Идеята прави прическата още по-интересна и свежа. Придава индивидуалност. Когато е перфектно изправена или леко накъдрена, косата боядисана по този начин създава две коренно различни магически визии, а вие изглеждате така, сякаш сте под прожектори от светлини.

Техниката сплаш лайт може да бъде съчетана и с омбре ефекта, когато искате да получите една палитра от цветове. Линията, която минава през средата на косата може да бъде и леко симетрична за още повече екстравагантност. В зависимост от вашите предпочитания и цвят на косата цветовете могат да се преливат загадъчно или да бъдат по-контрастни.

Техниката е достатъчно гъвкава, за да може да се приложи на всякаква дължина и структура на прическата.

Ефектът изглежда шик при карета, прави дълги коси, къдрави коси. Splashlight техниката е идеална за тези от вас, които са с по-кръгли лица и искат да придадат повече издълженост на овала на лицето, като поставят на част от предните кичури коса асиметрични контрастни цветове.

Splashlight е индивидуалност, която все повече дами приветстват. А вие бихте ли рискували да промените прическата си?

Снимки: Facebook, Pinterest

Коментирай