Здраве и красота

3 начина да елиминирате гъбичките по ноктите

Отново с красиви и здрави нокти

06.08.2014г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През летните месеци гъбичната инфекция по ноктите е често срещано оплакване. Повечето пъти е съпроводено с промяна в цвета на ноктите, тяхната структура, понякога и болка.

Овладян навреме, проблемът може да отшуми в рамките на няколко седмици и вие отново да се радвате на здрави и красиви нокти.

Споделяме 3 естествени лека, които предпазват ноктите и елиминират гъбичните инфекции. 

Масло от чаено дърво

Това етерично масло се извлича от  дървото Melaleuca Alternifolia, което поставя своето начало в земите на  Австралия. Изключително полезно е и има голям набор от приложения за здравето и красотата.

Доказано помага при проблеми, като акне, пърхот, микоза, както и гъбични инфекции на пръстите на краката, а също така ускорява процеса на заздравяване на раните.

Съдържа активни съединения наречени терпеноиди, които имат антимикробно действие, което го прави ефикасно средство за лечение на гъбички по ноктите.

За да заздравите ноктите, да подобрите техния цвят и да премахнете гъбичната инфекция, нанасяйте два пъти дневно масло от чаено дърво директно върху засегнатите места.

Сода за хляб

Готварската сода, която често използвате за маски за лице или избелване на зъби в домашни условия, също е едно естествено средство за подобряване вида на ноктите и елиминиране на гъбичната инфекция.

Содата е неутрализатор на много други съединения и това я прави изключително ефективна, като лекарство. Тя е силно алкална и осигурява среда, която  инхибира растежа на гъбичките и бактериите.

Свързани статии

За да третирате ноктите направете паста от сода и вода. Поставете пастата върху ноктите и оставете да действа 10-15 минути. След това изплакнете с топла вода и подсушете. Повтаряйте тази процедура два пъти на ден, докато инфекцията отшуми. 

Ябълков оцет 

Ябълковият оцет е пълен с полезни киселини, като оцетна киселина и ябълчна киселина, които имат антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства. Оцетът може да помогне за балансирането на  нивата  на рН на кожата.

Доказано е, че е ефективно средство за защита от гъбични инфекции  по ноктите. Ако страдате от гъбички по ноктите направете разтвор от хладка вода и оцет.  Потопете ноктите на ръцете или краката си в тази смес за около 20 минути.

Правете процедурата два пъти дневно. Ще забележите, как само след няколко дни инфекцията ще започне да отшумява. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
След 30 години без г ( преди 3 години )
Бях на 30 години, когато ноктите ми се заразиха. На 63 г. започнах лечение с 70% оцетна киселина. Запилявах ноктите и атакувах с по 1 до 3 капки, върху разкритите места, върху ноктите и между ноктите и кожата, почти всяка вечер преди лягане до търпимост и неутрализирах с разтвор от хлябна сода. Ако процедурата ставаше болезнена пропусках по няколо дни и след това отново атакувах, като щадях кожата. Кожата по края на ноктите се обели и под нея се показа нова, незаразена. След 1.5 месеца малките нокти започнаха да израстват тънки и розови. Големите, на палците също, но по-бавно а когато забележех, бели петна по тях, ги разкривах с пиличка или стържех с ножичка и капвах по 1 капка оцетна киселина по разкритото 2 до 3 пъти на интервали. Вече не ме щипеше и болеше, както в началото, отдолу имаше незаразена нокътна основа. След петия месец големите нокти бяха изцяло розови. Беше абсолютно невероятно, след толкова години с нокти като на 30 годишен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар