Здраве и красота

Свежа напитка за сияйна кожа

Подобрява синтеза на колаген

09.08.2014г. / 10 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да бъде кожата винаги сияйна и здрава тя се нуждае от колаген. Всекидневните грижи, хранителни навици и напредването на възрастта могат да окажат влияние върху производството на колаген.

В следствие на това,  кожата губи своята свежест, младост и красота. За да стимулирате отделянето на колаген и да хидратирате кожата в летните горещи дни, ви предлагаме една свежа напитка, която да консумирате всекидневно. В нея се съдържат полезните червено зеле, цвекло, лайм, джинджифил, краставица и моркови. 

Как съставките действат на вашата кожа?

Червено зеле,  сокът от лайм и портокалите са с високо съдържание на витамин С, който е важен за синтеза на колаген. Той е и мощен антиоксидант, който предпазват клетките от увреждане от свободните радикали. 

Цвеклото е богато на цинк и мед, които са жизненоважни, за  да имате здрава кожа. Цвеклото е зеленчук, който помага по естествен път да детоксикирате черния дроб. Здравето и красотата на кожата са тясно свързани със здравето на черния дроб. 

Джинджифилът намалява възпалението и подпухналостта на кожата.  Той също така има антиоксидантни свойства, които помагат за защитата на  клетките в организма от възпаление. 

Краставиците са с 96% съдържание на вода. За да имате красива кожа трябва добре да я хидратирате не само външно, но и вътрешно. Краставиците са богати и на  три типа фитонутриенти, които действат, като  антиоксиданти, противовъзпалително и предпазват от рак

Свързани статии

Морковите се грижат за кожата благодарение на  бета-каротина, който се съдържа в тях. Те са богати и на витамин А и Е, които също са много важни за синтеза на колаген.  

За да си приготвите напитката ще ви трябват блендер или сокоизтисквачка. По желание може да добавите малко количество лед и минерална вода. 

Съставки:

  • 1/2 малка червена зелка 
  • 1 голяма грудка цвекло
  • 2 моркова
  • 1 средно голяма краставица 
  • 1 портокал
  • 1/2 сок от лайм 
  • 2 чаени лъжички джинджифил
Коментирай