Здраве и красота

Средства срещу изморени очи

Как да се преборим с подпухналите очи и тъмните кръгове?

07.08.2014г. / 13 35ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Очите страдат най-много от преумората и вглеждането по време на работния ден. Затова е важно да се направи всичко възможно за успокояването им. Но не само работният ден е в основата на проблема преуморени очи – липсата на сън, влошеното здраве, изтощението са все предпоставки, които изморяват очите и ви правят да изглеждате състарени и с нездрав вид.

Какво можете да направите, за да помогнете на очите си да отпочинат след дългия ден?

Картофи

Картофите съдържат ензим, които действа като изсветлител на кожата. Можете да прилагате резени картоф директно върху потъмнената кожа около очите, за да върнете здравия й вид. Дръжте върху засегнатите места не повече от 5 минути.

Студенината на резените картоф и ензимите ще помогнат за намаляване и на подпухналостта. 

Чай

Чаят съдържа танини, които са идеално средство за лечение на подпухналост и умора, насъбрала се около очите. 

Накиснете две пакетчета чай в гореща вода и ги поставете в хладилника, за да изстинат. След като са достатъчно студени, ги извадете и ги поставете върху очите си за около 5 минути. Това ще направи очите ви да изглеждат отново свежи и подмладени. 

Авокадо

Умората може да бъде добре повлияна и от авокадото. Не само директната му употреба върху тъмните подпухнали кръгове около очите е полезна. Консумацията на този прекрасен плод дава много ползи на организма.

Поставете по един резен авокадо на всяко около за около 10 минути. 

Лъжици

Методът с лъжиците може да се стори странен, но е ефикасен.

Охладете две лъжици под течащата студена вода и след това поставете на затворените си клепачи за няколко минути. Студът помага на сънените и уморени очи да се съживят. 

Краставица

Краставицата също е изпитан и класически метод. Нейните популярни полезни свойства се използват от векове в разкрасяването. Знаете – поставете по един резен на всяко око и оставете живителните сокове да попият в кожата около клепачите. Това не само ще освежи очите ви, но и ще ги озари. 

Коментирай