Здраве и красота

Най-добрите съставки за отслабване

Направо от кухнята!

08.08.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Упражненията, диетата и здравословният начин на живот са трите най-основни компонента, осигуряващи здраве и красота. Физическата активност е важна за ускоряване на метаболизма, подобряване на сърдечната честота, увеличаване мускулната маса и съответно – крайният резултат е загуба на тегло

Но освен всички познати техники за отслабване има и някои хранителни продукти, които се намират в кухнята ви и са изключително полезни в борбата с килограмите. Само че надали сте се досетили кои са те!

Кои са жизненоважните храни и напитки, които е добре да приемате ежедневно, за да поддържате красива и стройна фигура?

Лимонов сок

Лимоновият сок присъства почти неизменно в хладилника, но надали го възприемате като съставка, полезна в отслабването. А той е! Прясно изцеденият лимонов сок съдържа големи количества витамин С, който абсорбира калция от мастните клетки, а това води до ускоряване загубата на тегло.

Пипер

Пиперът съдържа фибри, които са изключително важни за подобряване на метаболизма и работата на червата. При консумация на лют пипер температурата на тялото се повишава леко, което изисква употребата на по-голямо количество кислород в клетките. Този процес е свързан пряко със загубата на тегло. 

Мед

Този естествен подсладител е отговорен за изгарянето на мазнините в тялото. Медът съдържа  фруктоза, която дава тласък на енергията, което забързва изгарянето на калории. Освен това медът насърчава метаболизирането на глюкозата, повишава нивата й в мозъка, което провокира топенето на мазнини в останалите области на.тялото.

Свързани статии

Вода

Водата е най-лековитата природна съставка. Затова е добре да бъде предпочитана напитка вместо всички останали изкуствено подсладени и газирани напитки. Тя е естествен хидратант, освен това създава усещане за ситост по-дълго време.

Добре е да се пие по една чаша вода преди хранене, за да спомогне за намаляване количеството погълната храна. 

Енергиен коктейл

За да съчетаете най-добрите съставки за отслабване можете да си приготвите коктейл, включващ всички тези вълшебни компоненти. 

Смесете 4 супени лъжици лимонов сок в чаша топла вода. Прибавете една супена лъжица мед и разбъркайте. Към получената смес добавете една чаена лъжичка черен пипер, фино стрит и разбъркайте много добре. 

Този изключителен коктейл ще забърза метаболизма ви и ще помогне за значителното намаляване на теглото ви.      

Коментирай