Здраве и красота

Драконов плод – чудо от природата

Богат е на антиоксиданти и помага при акне

16.08.2014г. / 09 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Драконовият плод е тропическо растение от семейството на кактусите. Среща се с жълта и червена обвивка, а вътрешността му е като на никой друг познат ви плод.

Богат е на витамин С, В1, В2 и В3, калций, фосфор, желязо, протеини и много други важни хранителни елементи.

У нас може лесно да бъде открит в по-големите хранителни магазини. Ако все още не сте се убедили в неговите качества, споделяме няколко добри причини да направите драконовия плод част от вашето ежедневно хранене.  

Помага да имате здраво сърце

Драконовият плод има невероятните качества да намалява нивата на „лошия“ холестерол и балансира нивата на „добрия“. Той е отличен източник на  мононенаситени мазнини, които поддържат сърдечната система в добро здраве. 

Съдържа добри количества фибри

За да поддържате в хармония вашата храносмилателна система тя се нуждае от достатъчно количество фибри. Фибрите помагат при лошо храносмилане и запек, а с помощта на драконовия плод тези неразположения могат да бъдат забравени.

Богат е на антиоксиданти

Драконовият плод е добър естествен източник на антиоксиданти, които помагат за предотвратяването на опасностите от свободните радикали.  За да бъдете винаги в добро здраве и да намалите вредното действие на свободните радикали, хапвайте по-често драконов плод.

Той ще ви помогне да забавите и някои от признаците на стареене.  Може да го направите част от  вашите домашни маски за красива и стегната кожа на лицето. 

Свързани статии

Помага в битката с диабета

Високото количество на  фибри в драконовия плод може да помогне за регулирането на диабета, тъй като  стабилизират нивата на кръвната захар.  Въпреки това,  каквито и да било промени в диетата е добре да бъдат предварително обсъдени с наблюдаващия ви лекар. 

Намалява някои неразположения вследствие на артрит

Артритът е състояние, което пряко засяга ставите и предизвиква подуване, зачервяване на кожата, болка и неподвижност. Добавяйки драконов плод към вашето ежедневно меню, вие може да намалите интензивността на някои от тези неразположения, тъй като плодът има  противовъзпалителни свойства. 

Намалява появата на акне

Акнето е кожен проблем, който засяга не само тийнейджърите. Консумирайки драконов плод вие осигурявате полезния за здравето на кожата витамин С. Отделно може да бъде поставен, като маска върху засегнатите места.

Направете на пюре малко количество плод и нанесете върху пъпките. Оставете да действа 10 минути и след това изплакнете. 

Успокоява слънчеви изгаряния

Плодът изобилства от витамин В3. Когато го комбинирате с други полезни съставки той ще помогне за извличането на топлината от кожата, ще я хидратира и ще успокои слънчевото изгаряне.

Комбинирайте драконов плод със сок от краставица и малко мед. Разбъркайте добре и поставете върху засегнатите места за няколко минути.

Снимка: freeimages

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
krasiero ( преди 8 години )
Разполагам с резници от Питахая, и малки растения :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Vesy ( преди 9 години )
уникален плод, малко е скъп, но си заслужава :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар