Здраве и красота

Грижи при целулит, които запазват слънчевия загар

С красива и стегната кожа без целулит

13.08.2014г. / 08 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През летните месеци грижата за кожата на тялото не бива да спира. Това означава, че ако страдате от целулит и до настъпване на лятото сте полагали домашни грижи или сте правили процедури при специалист, е добре да продължите с тях.

Как домашните грижи за целулит да се погрижат за вашата кожа и в същото време да запазят слънчевия загар?

Споделяме няколко добри комбинации, които ще постигнат този ефект. В някои от тях има фини абразивни частици, но благодарение на маслата, те няма да засегнат бронзовия загар. 

Комбинирайте 20 капки етерично масло от грейпфрут с 20 капки масло от пипер и 15 капки масло от бадеми. Масажирайте кожата с тази смес от масла до пълното им попиване.

В купичка сложете няколко лъжици утайка от кафе и я комбинирайте с етерично масло от моркови и масло от мандарина (може да го замените с лимоново масло или от грейпфрут). Разбъркайте добре и с леки масажни движения нанесете върху засегнатите участъци (масажирайте поне 10 минути).

В купичка смесете няколко лъжици зелени водорасли спирулина с бадемово масло. Разбъркайте  и нанесете като маска върху засегнатите места. След 10-15 минути може да изплакнете кожата. 

Свързани статии

Смесете 15 капки етерично масло от грейпфрут, 15 капки масло от лавандула и 15 капки масло от бадеми. Разбъркайте добре маслата и ги нанесете с леки масажни движения. Масажирайте засегнатите места до пълно попиване на маслата. 

Комбинирайте 20 капки арганово масло с 20 капки масло от бадеми, 15 капки масло от розмарин и 15 капки масло от рози. С това съчетание  от незаменими етерични масла масажирайте кожата си два пъти дневно. 

Направете на фин прах две супени лъжици сушени листа от мащерка. Към тях добавете 20 капки масло от грейпфрут и зехтин (или царевично олио) до получаването на гладка смес.

Масажирайте кожата няколко минути и след това я увийте с домакинско фолио за съхраняване  (прозрачното фолио). Постойте така около 15-20 минути и изплакнете с вода. 

Коментирай
Свободно време