Здраве и красота

Красив грим с очна линия

Три идеи за повече индивидуалност в грима

19.08.2014г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Красивият грим на очите изисква специално внимание. Всеки детайл, цвят, сянка и линия са важни, когато искате да придадете настроение или да подчертаете красивите форма и цвят на очите.

Днес споделяме три интересни идеи, които ще ви покажат по-красивата страна на очната линия. Има разнообразни варианти за очертаване на клепачите с помощта на очна линия.

В първата идея са комбинирани естествени меки цветове със син неон. Цвят, който е изключително актуален за лятото на 2014 година.

Нанесете мек фон дьо тен или пудра, лек розов руж, който само да погали скулите ви, червило в пастелно розово, а на клепачите черна спирала и тънка очна линия в неон. 

Втората идея е за дамите, които харесват опушения поглед. Съчетанието на пясъчните нюанси с бронзови частици правят този грим подходящ за дневна или вечерна визия. Имате нужда от три основни цвята сенки – цвят на ванилия, бронз, капучино с фини златни частици.

Започнете от базата за грим, която трябва да поставите и върху клепачите си. След това поставете ванилията по целия клепач, бронз, а с цвят капучино добавете сянката в погледа. Поставете черна или златна спирала и черна очна линия.

Свързани статии

Останалата част от грима следва  настроението на грима на очите. Семпли цветове и повече блясък, напомнящ за златни пясъчни частици. 

В третата идея има еуфория от цветове. Поставете база за грим, а след това сенки в телесен цвят. На половината клепач нанесете сенки в наситено розов, а другата половина оцветете в червено.

С помощта на мека четка за сенки разнесете леко цветовете. Остава да завършите с черна спирала за мигли, розов молив, с който да подчертаете долния клепач и разбира се тънка очна линия в розово. На скулите и устните добавете още от прекрасния розов цвят. 

Снимки: keikolynn

Коментирай