Здраве и красота

Естествени лекове при брадавици

Използвайте чесън и кора от банан

25.08.2014г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

На всеки от нас се е случвало поне веднъж да страда от брадавици. Те се появяват, когато в организма ни е навлязъл  човешки папиломен вирус (ЧПВ). Това е много общо понятие за много щамове на вирус. Премахването на брадавици често е не само упорито, но и болезнено.

Споделяме няколко естествени лекове, които да правите всеки ден до пълното излекуване на брадавицата. 

Чесън

Чесънът е смятан за един от най-ефикасните домашни лекове за брадавици. Стрийте няколко скилидки чесън и ги поставете върху брадавиците. Върху него сложете марля и лепенка. Възможно е да има леко парене. Стойте така в продължение на няколко часа или през цялата нощ. 

Босилек

Свежите листа на босилека изобилстват от антивирусни компоненти, които активно се борят с вируса причинител на брадавиците. За да ускорите процеса на излекуване на брадавиците направете на пюре няколко листа пресен босилек.

Поставете пастата върху засегнатите места, а отгоре сложете марля и лепенка. Постойте така няколко часа или цяла нощ.

Витамин C 

Смята се, че прилагането на витамин C директно на брадавицата ще унищожи вируса, който я причинява. Трябват ви няколко таблетки от витамина, малко вода или пресен лимонов сок. Стрийте таблетките и направете каша.

Намажете с пастата засегнатите места, поставете марля и лепенка. Дръжте превръзката в продължение на няколко часа.  

Свързани статии

Бананова кора

Банановата кора е чудесно средство не само за избелване на зъби, но и за премахването на брадавиците. В нея се съдържат полезни химикали, които успешно могат да разрушат брадавицата.

След като хапнете банан, вземете малко парче от кората. Сложете я върху брадавицата с вътрешната част към нея. Увийте не много стегнато с марля и оставете да действа няколко часа или цяла нощ. 

Рициново масло

Ако предпочитате етеричните масла, рициновото ще ви помогне да се справите с неприятните брадавици. Те бързо ще изчезнат, а в същото време кожата ви ще бъде мека и хидратирана. Мажете по няколко пъти на ден с леки масажни движения брадавици с това етерично масло. 

Коментирай