Здраве и красота

Свежи напитки при махмурлук

Облекчават главоболието и гаденето

05.09.2014г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато консумираме алкохол, рядко мислим за вредите, които той нанася върху организма ни. Часове след като сме изпили няколко чаши от любимите ни алкохолни напитки, ние страдаме от умора, главоболие, гадене, дехидратация.

В тези моменти се нуждаем от няколко освежаващи напитки, които помагат да детоксикираме организма и да се възстановим бързо.

Смути с малини и бадеми

Пазарите изобилстват от ароматни малини, а бадемите са едни от най-здравословните ядки. Започването на деня с чаша свежо плодово смути е един от най-добрите начини да преборите махмурлука. Благодарение на витамин С и Е, които се съдържат в малините и бадемите, вие ще детоксикирате организма и ще бъдете свежи и енергични през целия ден.

В блендер сложете прясно мляко, което може да замените с бадемово или с вода, две шепи пресни малини и една шепа сурови бадеми. По желание може да подсладите с малко мед и да охладите напитката с няколко бучки лед.

Възстановяваща напитка с лайм (или лимон), кокос и джинджифил

Тази пикантна комбинация между вкусове ще помогне да детоксикирате тялото си, но и да намалите голяма част от неразположенията, които възникват вследствие на махмурлука, като гадене и главоболие.

Трябват ви сокът на 2-3 лайма или лимона, пресен кокос или кокосова вода и малко количество настърган джинджифил. Всичко се смила в блендер с няколко бучки лед.

Зелено смути

Въпреки че не изглеждат така изкушаващи като плодовите смутита, зеленчуковите са наситени също с много витамини, минерали и стимулират имунната система. В блендер сложете едно добре узряло авокадо, половин краставица, свежи листа спанак, магданоз, може и цвекло и т. н.

Добавете малко вода и лед и разбийте добре. Авокадото освен, че е богато на полезни мазнини е и с високо съдържание на витамин C и витамин B6, които естествено повишават вашите енергийни нива и помагат да се справите с махмурлука.

Краставицата от своя страна изобилства от вода, което ще помогне да хидратирате организма и да го детоксикирате, а останалите зеленчуци са богати на магнезий, желязо, калий и други важни вещества.

Свързани статии

Смути от банан и бадеми

Когато консумирате алкохол, вие дехидратирате организма си. Освен това губите и важния за здравето калий. Плод, който е богат на него е бананът. За да не допуснете дефицит на калий си пригответе смути от банан, бадеми и прясно или кисело мляко.

Възстановяваща напитка с грейпфрут, джинджифил, моркови и авокадо

Витамин А успешно може да помогне да детоксикирате тялото след употреба на алкохол и да повишите вашия имунитет. Всички съставки в напитката съдържат този витамин, но в морковите той изобилства.

Трябват ви сокът на 2 моркова, който да добавите към предварително пасирани в блендер с малко вода и лед авокадо, грейпфрут и настърган джинджифил.

снимка: Thinkstock

Коментирай