Здраве и красота

Трикове за красота, които всяка дама трябва да знае

Правилно ли поставяте коректора за тъмни кръгове?

04.09.2014г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да бъде една жена красива, тя трябва всекидневно да полага грижи за красотата си.

Освен от подходяща козметика и грим, тя се нуждае и от няколко лесни трика, които пестят време, но крайният резултат е зашеметяващ.

Ако искате да направите червилото по-трайно, след като сте го нанесли на устните, поставете съвсем леко върху него салфетка(разтворена, за да бъде максимално фина).

След това с помощта на четка с леки потупващи движения нанесете полупрозрачна пудра върху салфетката.

Тъмните кръгове под очите придават не само уморен вид, но често са и трудни за прикриване. За да намалите тяхната видимост е добре да нанесете коректор. Но не следвайки формата на окото, а във формата на триъгълник.

Често се случва моливът за очи или устни да бъде твърд и гримирането с него да е невъзможно. За да омекне и да може лесно да се гримирате, съвсем леко за една-две секунди (ако трябва повторете няколко пъти) загрейте връхчето му на пламъка на запалка.

Допадали ви опушеният грим на клепачите? Когато е в подходящи цветове, той може да бъде част от вашата дневна или вечерна визия. Един лесен трик ще ви помогне да направите безупречни опушени клепачи.

Изберете цвят, в който ще обагрите клепачите. С помощта на молив за очи нарисувайте хаштаг малко преди външния ъгъл на горния ви клепач. След това с помощта на подходяща четка за сенки слейте линиите в едно.

Ако все още се затруднявате при поставянето на очна линия, този трик с лъжица ще ви бъде от помощ.

Никога не поставяйте коректор върху клепачите си като база за грим. Това ще направи сенките ви да изглеждат като напукани, а погледът уморен.

Свързани статии

Използвате пяна за бръснене? Опитайте с кокосово масло. Това ще остави кожата ви мека, хидратирана и няма да имате неприятни сърбежи или пъпчици след обезкосмяването.

Ако искате лакът ви да изсъхне по-бързо, потопете ръцете си в купа с ледена вода.

В случай, че веждите ви са непокорни, но не разполагате със специален стилизант за вежди, най-лесният и бърз начин да ги загладите и те да изглеждат добре е като нанесете върху тях малко количество лак за коса. След това разрешете леко с четка за вежди.

Снимки: Secretsofatwentysomething.com, Pinterest, Bloggang.com

Коментирай