Здраве и красота

Бебешко олио и различните му предназначения

За какво можете да го използвате?

20.09.2014г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има някои приложения на бебешкото олио, за които много от нас не са подозирали. То може да ви помогне в много насоки в дома, не само в козметична. Дори да нямате деца, нищо не пречи да се сдобиете с едно шишенце бебешко олио и да го използвате по различни и полезни начини в домакинството.

Премахнете ушната кал

Знаем, че клечките за уши не чистят ушната кал, а само я набутват още по-навътре. Отървете се от нея като капнете няколко капки бебешко олио с капкомер в ухото. Най-добре е олиото да е затоплено предварително. Този метод е много ефективен.

Измийте латекса от местата, на които не трябва да го има

Ако сте боядисвали или освежавали скоро дома си и някъде е попаднал латекс, а мястото му не е там, използвайте бебешко олио, за да го премахнете. Напоете памучен тампон с бебешко олио и разтрийте засегнатото място.

Всъщност, всякакво масло би било ефективно, но бебешкото е смятано за най-безопасно и неутрално за всякакви повърхности.

Хидратирайте кожата след бръснене

Бебешкото олио е чудесно за хидратиране след бръснене. Просто нанесете малко количество на бръснатата кожа и размажете. Краката ви ще станат гладки и блестящи.

Лекува напукани пети

Преди да си легнете, нанасяйте малко бебешко олио на петите. То помага за дълбоко овлажняване на грубата кожа като я премахва и облекчава пукнатините. След седмица-две ще забележите удивителен резултат.

Свързани статии

Бебешко олио за масажи

След дълъг работен ден един масаж би ви дошъл добре. Защо да не си го направите с помощта на бебешко олио. То не отстъпва по нищо на професионалните масажни масла, хидратира кожата и я омекотява.

Почистете дървените мебели

За да освежите и придадете чудесен блясък на дървените си мебели ги разтрийте с бебешко олио. Можете да направите това с помощта на памучна кърпа. Този метод премахва сухотата на старото дърво и вдъхва нов живот на мебелите.

Демакиаж

Една от прекрасните употреби на бебешкото олио е способността му да премахва грима. Не само го премахва и почиства кожата, но и придава свежест и блясък. Не се притеснявайте, ако кожата ви ви се струва прекалено мазна. Мазнината ще се абсорбира. При нужда изплакнете.

Защита срещу студ

Откритите части на кожата в леденото време са изложени на много вредни влияния. Кожата става суха, дехидратирана и напукана. Бебешкото олио е чудесен помощник през зимата.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
AHA ( преди 9 години )
за лесно сваляне на етикети
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Сашо ( преди 9 години )
До МЛАДОК: Късат се презервативите като се сложи бебешко илио. Иначе няма лошо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Използва се за толкова много други неща, защото бебетата са малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
МЛАДОК ( преди 9 години )
И най- важното, използва се и за *** секс .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Баба Мария ( преди 9 години )
Оно се знае от край време дедо Иване - "*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!!!Има ли нещо, за което да сме по напред от последното място в Европа, а за доста неща и в света!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Дядо Иван ( преди 9 години )
От тази измислена и глупава ДЕНМОКРАЦИЯ държавата ни и езикът ни се напълниха с толкова глупости и абсурдни неща!Кой и откъде измисли тази дума - бебешко ОЛИО???Същото нещо го имаше в България и преди ДЕМОКРАЦИЯТА и се наричаше МАСЛО!БЕБЕШКО МАСЛО!!!Така както я караме, скоро нашият хубав и звучен език ще изчезне и ще си говорим на някаква смесица от българо-турски-английски-арабски-персийски-фарси и каквото още се сетите!О, SANCTA SIMPLICITA!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар