Здраве и красота

Натурални средства срещу кандида

При нарушена чревна флора

27.09.2014г. / 18 17ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето хора са свикнали от поколения да се хранят с преработени храни, просто защото живеем в такова време. Нашите организми вече са свикнали с нездравословната тенденция и някак тялото ни е биологично програмирано да желае вредните бързи въглехидрати, с които хранителната промишленост ни залива.

Така се създава среда за развитие на candida в тялото ни. Знаем, че тя е устойчив микотичен микроорганизъм, който поначало живее в нашите тела, но в определени количества. При създаване на прекалено сладка среда, candida започва да се размножава прекомерно, а това води до различни заболявания.

Candida на практика може да се срещне навсякъде в тялото. При неправилна диета количеството й в червата се увеличава и това влияе зле на чревната флора, отговорна за правилното храносмилане.

Как можете да си помогнете по естествен начин?

Чесън

Чесънът е противовъзпалително, антибактериално и противогъбично средство, което по естествен път елиминира вредните микроорганизми и лекува тялото. Той помага и в премахването на токсини от организма.

Важно е да не го консумирате сготвен, когато се опитвате да излекувате кандидоза в червата. Яжте го напълно суров – това ще помогне да излекувате и зъбни инфекции и възпаления на венците, ако имате такива.

Етерични масла

Маслото от риган има същите свойства като чесъна плюс антипаразитна способност. То предотвратява развитието и размножаването на опасни паразити в коремната кухина на човека.

Други етерични масла, ефективни срещу кандидоза са маслото от лавандула, карамфил, чаено дърво и мента. Но те не са препоръчителни за перорална употреба. По-скоро са добри при външни прояви на кандидоза, например по кожата и лигавиците.

Свързани статии

Масла

Кокосовото масло е известно със своето антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие. Силата на свойствата му обаче е доста по-слаба и е препоръчително да се прилага в комбинация с някои от по-мощните средства. Приложимо е само локално.

Други възможни естествени продукти срещу кандида

Такива са пелинът, черният орех, испанската черна ряпа, хидрастис, джинджифилът, канелата, екстракт от ментови листа. Могат да се направят всякакви комбинации от тези продукти в борбата с гъбичките по цялото тяло.

Хубавото на тези продукти е, че те не убиват само кандида, а всички болестотворни гъбички.

Най-доброто, което можете да направите за тялото си и в частност за стомашно-чревния тракт е регулярно да консумирате естествените продукти, които помагат за прочистване и балансиране на микрофлората в червата.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Глупости, това важи само за хора с диабет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време