Здраве и красота

Магическите антистареещи маски за лице на Хайди Клум

За свежа и красива кожа

11.09.2014г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Хайди Клум. Снимка: Reuters

Хайди Клум. Снимка: Reuters

Супермоделът Хайди Клум поддържа своята перфектна кожа с всекидневни малки грижи, които споделя, че трябва да са част от бюти режима на всяка жена. В слънчевите дни тя винаги нанася крем, който е със слънцезащитен фактор, защото това предпазва от появата на пигментни петна.

Моделът споделя, че трябва да се грижим не само външно, но и вътрешно за здравето и младостта на кожата. Затова тя препоръчва всяка вечер преди сън, дамите да изпиват по една чаша прясно мляко.

Освен здравословното хранене, спортът и достатъчното часове сън, Хайди има няколко любими домашни антистареещи маски за лице, които имат магически ефект. Запишете си ги!

Зехтин и лимонов сок

Кожата се нуждае от хидратация във всяка възраст. Хайди е намерила своята перфектна формула, с която бързо и лесно възстановява влагата в кожата.

За тази магическа маска ще ви трябва малко количество зехтин или бадемово масло, към които да добавите една чаена лъжичка лимонов сок. Разбъркайте добре и поставете на почистена кожа за 10 минути, а след това измийте с хладка вода.

Горски плодове и белтък

Хайди обича много плодовете, но не само да ги консумира, а и да ги прилага върху кожата си. За да стегнете кожата и да свиете порите, моделът препоръчва да си направите маска от пюре от горски плодове и белтък.

Може да ползвате само ягоди или малини, а защо не и къпини или комбинация от трите. Разбъркайте добре с един белтък и поставете маската за 15 минути върху кожата на лицето и шията.

Какао и Мляко

Звучи вкусно, но това е една от тайните на Хайди Клум за премахване на вече появилите се фини линии. Какаото на прах съдържа антиоксиданти, които са много полезни за кожата ви, докато млякото е с високо съдържание на млечна киселина, което го прави чудесно за ексфолиране на мъртвите кожни клетки.

Свързани статии

За да си направите тази фантастична антистарееща маска за лице, смесете в купичка малко количество какао с прясно мляко. Трябва да се получи хомогенна смес, която да поставите върху кожата и шията за 10 минути.

Маска с овесена каша

Маската е особено подходяща за суха кожа, но също така действа и релаксиращо. Ето защо Хайди след всяка фотосесия или модно дефиле, възстановява своята свежест с тази маска. Сложете в купичка 2 супени лъжици овесени ядки и ги залейте с вряла вода.

След като набъбнат ги сложете в кухненски блендер и добавете към тях мед. По желание може да добавите жълтък или мляко. Всичко се смила добре и маската се поставя на лицето за 10-15 минути.

Коментирай