Здраве и красота

Напитка с ленено семе топи килограми

Запишете си рецептата!

12.09.2014г. / 08 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Семената от лен са едни от най-мощните източници на омега-3 мастни киселини, които се срещат в природата. Тъй като то идва от растителен източник е предпочитана хранителна добавка от вегани и вегетарианци.

Неговата консумация подобрява състоянието на косата и кожата, намалява риска от развитието на ракови клетки, облекчава неразположенията при артрит, намалява възпалението в следствие на астма, спомага за отделянето на излишните течности от организма, повишава енергията, грижи се за здравето на сърцето и намалява нивата на стрес.

Разбира се неговите ползи за здравето не спират дотук. Лененото семе съдържа и много полезни фибри, а приемано редовно подобрява метаболизма и регулира апетита. За да извлечете максимално неговите полезни вещества е добре да го смилате преди да го добавяте към супи, ястия, закуски, сладкиши и салати.

То е подходящо и за вашите плодови или зеленчукови шейкове. Но следващата напитка доказано може да помогне да намалите апетита и образуването на целулит. Как да я приготвите?

Тази напитка се приготвя часове преди да бъде консумирана. От вечерта в кана или тенджера с капак, сложете 3 супени лъжици ленено семе и ги залейте с 1 литър вряла вода. Захлупете съда и оставете за цяла нощ.

Свързани статии

Сутринта прецедете напитката от семената. Трябва да се е получила гъста и желеобразна течност. Приема се по 150 мл 3-4 пъти на ден преди хранене. По желание може да добавите и малко мед. Приемайте от нея 10 дни, а след това направете 10 дни пауза.

След това, ако нямате някакви оплаквания, продължете да я приемате (правейки отново пауза). При редовна консумация ще забележите, че апетитът ви е намалял и в същото време изгаряте излишните мазнини.

Не бива да приемате тази напитка, ако имате бъбречни или чернодробни заболявания.

Коментирай