Здраве и красота

Любимата бебешка козметика на възрастните

Бебешка мицеларна вода

26.09.2014г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

На пазара се предлага разнообразие от козметични продукти за ежедневна грижа. Всяка дама има предпочитания към определена марка или състав на козметиката. Някои предпочитат тя да бъде 100% натурална, а други се доверяват на бебешката козметика.

Тя също е лишена от парабени, а много брандове, които произвеждат натурални продукти, са специализирали и в козметиката за бебета и деца. Споделяме няколко незаменими бебешки продукта, които да направите част от вашата ежедневна грижа.

Бебешко олио

Бебешкото олио е предпочитано от много дами за ежедневна грижа за кожата на тялото. Нанася се на влажна кожа и бързо се абсорбира, а усещането е за копринено гладка и мека на допир кожа. Но него може да използвате и за премахването на следите от грим, както и за почистване на водоустойчива спирала.

Бебешка пудра

Ухае приятно и може би е един от най-често използваните от възрастните бебешки продукти. Може да я нанасяте на краката, за да намалите изпотяването, под мишниците, гърдите. В топлите летни месеци и след плаж, ако нанесете малко количество пудра върху кожата си, ще може по-лесно да премахнете пясъка от нея.

Крем против подсичане

Идеален е не само за бебета, но и за възрастни. В горещините, а и не само тогава, се случва да се подсечем от вътрешната страна на бедрата и по меките и деликатни места на тялото. Превантивно нанасяйте такъв крем и през целия ден ще бъдете защитени. В останалите случаи, когато имате протрито място от бельо например също може да успокоите раздразнението с такъв крем.

Бебешка мицеларна вода

Да, предлага се такава вода и за най-малките. Не дразни кожата и е чудесна за всекидневна грижа. Повече за ползите от мицеларната вода вижте тук.

Бебешки шампоан

Ухае приятно, не дразни скалпа, а косата е копринено мека и блестяща. Тъй като е добре да сменяте шампоана за коса, не пропускайте да добавите повече мекота в косите си използвайки бебешки.

Бебешки мокри кърпички

С тях може да почистите остатъците от грима или да ги използвате за най-деликатните ви места.

Бебешко масажно олио или крем

Не само бебешката кожа се нуждае от ежедневни масажи. За да имате красива и еластична кожа на тялото, трябва всекидневно да я подхранвате.

Масажното олио за бебета подхранва в дълбочина, хидратира и обикновено е обогатено с витамини А и Е. Чудесна всекидневна грижа.

Свързани статии

Бебешки балсам за устни

За да бъдат устните ви меки, пухкави, розови и секси те се нуждаят от всекидневно подхранване. Бебешките балсами за устни са една добра грижа, която подхранва кожата и възпрепятства напукването на устните, особено през зимните и летни месеци. Някои от тези балсами се предлагат и със защитен фактор срещу UV лъчите.

Бебешки сапуни и бебешки душ крем

В тези продукти също липсват консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Голяма част от тях са обогатени с натурални масла, екстракти от лайка, невен и др. Подходящи са за вашата ежедневна вана или душ.

Коментирай