Здраве и красота

Как да прикрием първия бял косъм?

Малки хитрини срещу белезите на времето

15.10.2014г. / 18 10ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Побеляването на косата е процес, който често е определян като повечето мъже и жени за техния най-голям кошмар, свързан с красотата.

Силни емоции, стрес и генетична предразположеност са сред първите причини за загубата на цвят на косъма.

Тъй като това е абсолютно необратим процес, който по никакъв начин не може да бъде спрян, предпочитаме да знаем как да реагираме при появата на първия бял косъм, вместо да го обърнем на трагедия.

Предлагаме вариантите, с които да заличите следите на годините по косата.

Спирала за коса

Това са специално пригодени за косата спирали, които са лесни за поставяне и за съжаление със съвсем временен ефект. Интересното тук е, че ако не ви се търси специална спирала за коса, можете да използвате тази за миглите, но ще трябва да повтаряте след всяко измиване на косата. Цветната палитра при тези продукти е изцяло съобразена с различните нюанси на естествените коси, което прави напълно възможно цялостното сливане на косъма и абсолютното заличаване на белия цвят.

Шампоани с оцветител

Те работят на принципа, че с всяко измиване нанасят един слой цвят върху косата. Това е добър вариант както за решение на проблема с белите коси, така и за постоянна превантивна мярка. Смята се, че шампоаните с оцветител са първата стъпка към перманентното поставяне на боя.

Боя за коса без амоняк

Макар и да са без вредното действие на амоняка, този тип бои използват силен водороден прекис, който е потенциално по-вреден като съставка, но за сметка на това и трае по-дълго като ефект. Ако не сте се боядисвали до момента, съветваме да се обърнете към специалист, тъй като те имат достъп до специално предназначена за тях козметика, която е значително по-добра от това, което можете да закупите сами в магазина.

Не забравяйте, че има изключително красиви жени, които с годините добиват своя чар благодарение именно на белите си коси.

Никога не се знае, може точно вие да сте следващата Мерил Стрийп.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ИФ ( преди 9 години )
Аз като професионален фризьор с дългогодишен опит съветвам всички жени, които искат да боядисат косата си без да я изгарят с некачествени бои, да се доверят на професионалните безамонячни бои за коса , които освен че щадат косата ви максимално, покриват на 100% белите коси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Капитан Добрев ( преди 9 години )
А не е ли по-лесно направо да се изскубне?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време