Здраве и красота

Нетипични методи за отслабване

Как да редуцирате излишните килограми без мъчителни диети?

26.10.2014г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Отслабването е тежка задача, която преследват милиони хора по света. Често постигаме успех за известно време и после пак попадаме в злокобния кръговрат на диетите, кантара, упражненията и дрехите, които не можем да облечем.

Ако досега сте опитвали да отслабнете само по стандартните начини е време да опитате нещо ново. Има няколко странни, но ефективни неща, които помагат в отслабването, колкото и невероятно да звучи!

Пийте топла вода

Повечето хора предпочитат да пият студена вода, защото тя утолява жаждата по-пълноценно. А и вкусът на топлата вода не е никак приятен в повечето случаи. Но топлата вода има силни очистителни качества, които помагат много на перисталтиката на червата и след време дават видими резултати.

Според изследванията дори след като изпиете чаша топла вода, гладът ви застига много по-късно, отколкото ако пиете студени напитки.

Ако ви е толкова неприятно да пиете просто топла вода, можете да добавите някакви билки към нея, например чай или лимон.

Гледайте по-малко телевизия

Когато прекарваме повече време пред телевизора сме склонни и да поглъщаме повече калории. Няма значение дали ядете на дивана или просто телевизорът в кухнята е пуснат докато вечеряте – и в двата случая продължителното заглеждане в него води до по-продължително хранене и сипване на допълнителна порция.

Не яжте, облечени в пижама

Пижамата или домашното облекло е удобно в повечето случаи, свободно е и създава усещане за комфорт. Това обаче е коварно, защото ако си позволите да преядете, няма да забележите, защото пижамата е широка и не притиска корема.

Съветът тук е да избирате по-стегнати дрехи по време на хранене, които да ви напомнят, че не трябва да излизате от техния размер.

Свързани статии

Яжте повече бактерии

Разбира се, става дума за полезните бактерии, които са помощници на храносмилателния тракт. Пробиотиците спомагат за по-качествената обработка на храната и засилват метаболизма.

Те внасят баланс в нарушената стомашно-чревна флора. Това помага за по-доброто прочистване на организма и по-бързото извеждане на токсините от него. Заедно с това идва и ефектът на отслабването.

Добавете нещо люто

Скорошни проучвания доказват, че лютите съставки ускоряват метаболизма и помагат в отслабването.

Освен това след консумация на люти подправки е доказано, че растежа на мастните клетки се забавя значително.

Пийте вино

Ако не сте любители на виното, сега е време да станете! Според проучванията, жените, които пият по една или две чаши вино на ден имат по-малко излишни килограми. Ако съчетаете тази полза от виното със здравословен режим на хранене, бавно, но славно ще започнете да редуцирате теглото си и то без йо-йо ефект.

Коментирай