Здраве и красота

Бретон според овала на лицето

Дамите с овална форма на лицето са щастливки!

17.10.2014г. / 14 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дамите обичат да експериментират, когато става въпрос за цвят и линия на косите. Бретоните под една или друга форма винаги ще бъдат на мода. Вижте какъв бретон да изберете според овала на лицето.

За лице със сърцевидна форма

За сърцевидната форма е подходящ бретон, който да бъде акцент, да бъде център на визията. Това ще създаде един хармоничен баланс във вашите пропорции. Опитайте с плътен и равен бретон до веждите като на Тейлър Суифт, който когато пожелаете, може да изтегляте леко встрани с останалата коса.

За квадратна форма на лицето

При тази форма на лицето трябва да се избягват идеалните подравнени и квадратни бретони. Ъгълчетата на бретона трябва да бъдат омекотени, така че лицето ви да не изглежда тромаво и скучно.

Да бъдат леко издължени и да се спускат покрай лицето. Също като бретона на Оливия Уайлд. Така по-дългите краища понякога може да се скриват секси зад ушите.

За овална форма на лицето

Дамите с овална форма на лицето са щастливки! Те могат да си позволят да носят всякаква форма на бретон. Чувствайте се свободни да опитвате различни дължини, плътност и гъвкавост, докато откриете този вариант, който най-много ви допада.

За кръгла форма на лицето

Кръглата форма на лицето може да бъде красиво разчупена и събрана от един многопластов и лежерен бретон, който да се носи на една страна. Избягвайте късите и плътни бретони до веждите, за да не изглежда лицето ви топчесто.

Вашата линия на бретона трябва да е раздвижена. Да минава на една страна и да се слее с косата или да обгръща овала на лицето от двете страни.

Свързани статии

За издължена форма на лицето

За да балансирате линията във вашето лице, изберете бретон, който да започва от скулите. Нека се слива с косата ви. Един красив и страничен път на косата независимо дали сте с изправена, накъдрена или събрана на опашка коса, ще компенсира издължената форма на лицето.

Този вид бретон е по-скоро скрит, но винаги може да го подчертаете, когато сте с прибрана коса и оставите няколко кичура да падат покрай лицето.

Снимки: Reuters

Коментирай