Здраве и красота

Козметичните продукти, които ви е страх да използвате

А не трябва

29.10.2014г. / 17 46ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всекидневното излизане на нови и нови продукти на пазара отдавна спря да ни дава възможност за правилен избор и донякъде дори ни направи малко по-недоверчиви.

Странните и иновативни процедури изискват голяма доза доверие не само в козметичката ни, но и на много различни учени и специалисти в медицината.

Макар че ви звучат странно, препоръчваме да експериментирате със следните неща:

Почистване с масла

Дори и да ви изглежда малко невъзможно заради свойствата на маслата, този тип процедури са изключително успешни и набират все повече популярност. Този тип почистване премахва всякакви следи от мръсотия и грим без да нарушава естествения баланс на кожата и да я изсушава.

Ексфолираща пудра

Този тип продукти взимат най-доброто от ексфолиантите и ви дават възможност да го смесите с каквото предпочитате вие. Вода, естествено масло, серум или каквато и да е основа, която искате да използвате върху лицето си се смесва с почистващото свойство на ексфолиантите.

Химически пилинг

Ако изпитвате страх да заложите на грижа за кожата с киселинна основа, сега е моментът да го преодолеете. Хубавото на тези процедури е, че от тях могат да се възползват дами с абсолютно всякакъв тип кожа – от нормален до чувствителен. Химическият пилинг почиства тъмни петна и неравномерен тен, и самите вие ще бъдете изненадани от ефекта, който има, дори и след първата процедура.

Течно червило

Да, може би се губи малко сексапилната сцена на жена, поставяща си червило, което след това умело затваря. Но пък печелите друго – дълготрайност и блясък. Новите формули залагат на различни видове четки, които не просто са меки при допир, но и създават оптически по-плътни и красиви устни.

Пудра за вежди

Това е най-новият продукт в козметиката и съчетава в себе си дълготрайността на молив с лесното нанасяне на пудрата. С пудрата за вежди лесно можете да зададете исканата от вас форма и да не се притеснявате за нея през целия ден.

Гел очна линия

Трудностите около поставянето на перфектната очна линия остават в миналото. Новите формули на гелообразна очна линия са със специален апликатор, който наподобява просто малко по-плътен молив за очи. По този начин не просто ще се радвате на дълготрайна очна линия, но и няма да се налага да тренирате пред огледалото с дни поставянето й.

Коментирай