Здраве и красота

Маски с хума за мазна кожа

Чудното действие на хумата

23.10.2014г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Едно от най-големите предизвикателства за мазната кожа е тя да се поддържа здрава, без излишно омазняване и образуване на черни точки и акне. Ежедневните грижи и посещението при козметик са само малка част от грижите, които всяка дама с такъв тип кожа трябва да полага.

Споделяме три чудесни маски за лице и шия с хума. Хумата е глина, която е използвана в продължение на хиляди години за здрави и красиви кожа и коса. Запишете си рецептите и се убедете в нейното чудно действие.

Анти старееща

Комбинацията от хума, овесени ядки и прясно мляко ще хидратира кожата в дълбочина, ще изравни тена и ще забави появата на фините бръчици. Направете на фин прах една супена лъжица овесени ядки. Към тях добавете супена лъжица хума и мляко до получаването на гладка смес.

Ако разполагате с розова вода, тя успешно може да замени млякото. Маската се нанася на почистени лице и шия за 15 минути. След като изплакнете с вода, нанесете подходящ хидратиращ крем. Правете тази маска два пъти седмично.

Маска за свиване на порите, премахване на пигментни петна и черни точки

В купичка направете комбинация от хума, няколко капки лимонов или портокалов сок, сок от краставица и белтък. По желание вместо сок от краставица може да използвате предварително сварен зелен чай, за да увеличите количеството на антиоксидантите.

Маската отново се нанася върху почистена кожа за 15-20 минути. Прави се 2 пъти седмично.

Маска за третиране на акне

Акнето е често срещан и упорит кожен проблем. Хумата успешно помага за намаляване на неговата поява, като в същото време помага на кожата по-бързо да се отърве от неприятните белези, които оставят пъпките.

Свързани статии

За да се възползвате от лечебните свойства на глината добавете към нея малко количество кисело мляко и пюре от домат, а през летните месеци може да го замените с пюре от кайсия. Нанесете маската за 15-20 минути и след това изплакнете. Ако е необходимо нанесете и подходящ овлажняващ крем. Правете тази маска два пъти седмично.

Ако сте постоянни бързо ще забележите, че кожата ви отделя по-малко себум, бактериалната инфекция е намаляла и кожата ви постепенно придобива здрав вид.

Коментирай