Здраве и красота

Трикове за по-бърз растеж на косата през зимата

Доверете се на маслото от розмарин

01.11.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През преходните сезони косата се нуждае от специални грижи. За да я заздравите и да засилите растежа й е добре в рамките на няколко седмици да прилагате домашни грижи със естествени съставки. Ако сте постоянни, сами ще забележите колко по-красива и лъскава е косата ви и не на последно място, колко по-бързо расте.

Доверете се на маслото от розмарин. Билката розмарин е една от най-добрите за стимулиране растежа на косата. Нанесете върху скалпа няколко капки масло от розмарин и нежно масажирайте в рамките на 2-3 минути. Оставете да действа 30 минути и измийте косата си както обикновено.

Може да добавите и няколко капки към шампоана за измиване. Ако косата ви се омазнява по-бързо, заменете маслото с отвара от розмарин. След като сте измили косата си с шампоан, изплакнете косата си с нея и отново масажирайте минута – две (без да я изплаквате).

Супер маска за коса приготвена от жълтъци и зехтин също ще подпомогне по-бързия растеж и укрепването на косата, тъй като яйченият жълтък е богат на лецитин и протеини. Двете важни съставки имат възстановяващо действие върху косъма.

Маската се нанася върху суха коса в корените и се оставя да действа 30 минути. След това може да измиете косата си както обикновено.

Свързани статии

Грижата за косата с рициново масло добива все повече популярност. Рициновото масло има противогъбични и антибактериални свойства, но също така е богато и на омега-6 мастни киселини, витамин Е, протеини и други хранителни съставки, които могат допълнително да стимулират растежа на косата.

В купичка затоплете леко малко количество рициново масло, което след това с лек масаж втрийте в корените на косата. Оставете да действа 15 минути и измийте косата си с шампоан.

Не забравяйте и за незаменимите ползи от меда за косата. Трябват ви няколко лъжици мед и няколко капки пресен лимонов сок. Маската се нанася в корените на косата и се оставя да действа 20 минути. Грижата е подходяща и за по-мазните скалпове.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати