Здраве и красота

Укротяване на къдравата коса

Натурални средства за къдрава коса

06.11.2014г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Къдравата коса е трудна за укротяване, склонна е към прекалена сухота, което я прави проблемна за поддържане, особено през зимата, когато леденият въздух я прави още по-чуплива.

Има няколко прости и евтини средства за защита на къдравата коса, които я правят лесна за разресване, здрава и по-жива.

Мед и студено пресован зехтин

Затоплете малко студено пресован зехтин за около 2 до 4 минути. Добавете две лъжици мед към зехтина. Медът е известен с полезните си действия за косата и кожата, както и за здравето въобще.

Нанесете върху скалпа равномерно. Увийте с кърпа и оставете да подейства за около 1 час. След това измийте с шампоан и балсам. Това е едно от най-добрите лечения за увредената и непослушна къдрава коса.

Свързани статии

Бадемово масло и яйца

Тази необичайна комбинация е от огромна полза за къдравата коса. Белтъкът помага за възстановяване на косъма, а бадемовото масло действа като натурално успокояващо средство.

Смесете ¼ чаша бадемово масло с едно сурово яйце. Разбърквайте, докато се получи гладка паста. Внимателно приложете върху скалпа и косата по цялата дължина. Оставете да действа 40 минути и изплакнете.

Ябълков оцет

Оцетът е страхотен природен лечител за повечето типове коса, затова е подходящ и при къдравите. Той предотвратява чупливостта и нормализира pH-то на косъма. Високата киселинност в оцета кара къдриците да стават по-податливи и послушни. Косъмът се заглажда и заблестява.

Всичко, което трябва да направите, е да изплакнете косата си с равни части ябълков оцет и вода, след като сте измили с шампоан.

Коментирай