Здраве и красота

Как да запазим четките си за грим?

Съвети за съхранение и дълготрайност

02.12.2014г. / 15 24ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Една от тайните на добре нанесения грим е в избора на четка. Инструментите са точно толкова важни, колкото и самите козметични продукти, които използвате.

Не забравяйте, че правилното третиране на кожата е част от задължителните навици на красотата.

Напълно подкрепяме факта, че закупуването на скъп руж, например, не е най-определящият фактор – четката, с която ще го нанесете обаче е.

Представяме ви най-ефективните съвети за това как да се грижите за своите четки за грим по начин, който ще ви осигури тяхната дълготрайност.

Почиствайте четките редовно

Четките за грим са едни от най-сериозните преносители на бактерии. Замислете се колко често ги използвате и то върху една от най-нежната и чувствителна кожа. Най-добрият вариант е да почиствате четките за грим поне веднъж на месец. Ако използвате инструменти с естествен косъм, спрете се на органичен шампоан, за да не нараните материалите.

Съхранявайте ги правилно

Непосредствено след като измиете четките, трябва да ги оставите да съхнат на свеж въздух. След това, задължително ги приберете някъде, където няма да бъдат изложени на пряка слънчева светлина и прах.

Можете да увиете косъмчетата или да ги съхранявате в банята, винаги с обемната част в посока нагоре. Ако се наложи да ги складирате или пренесете, винаги се постарайте да осигурите свеж въздух и избягвайте вакуумно затваряне.

Свързани статии

Правилна четка с правилен продукт

Четките от естествен косъм са най-подходящи за сухи продукти като руж, пудра и сенки, а изкуствените материали са добри за течната ви козметика. Това е златно правило, което отговаря на свойствата на различните видове да абсорбират и нанасят продуктите равномерно върху лицето.

Без агресия

Важен елемент от нанасянето на грим е да не го правите с много голям натиск. В противен случай, рискувате да създадете условия за падане на косъмчетата и дори деформиране на фабричната визия на инструмента. Ако това стане, нанасянето на какъвто и да е продукт ще бъде значително по-неравномерно.

Синтетика

Ако има един съвет, който насърчава синтетичното, той определено се отнася за четките. Изработката на инструментите от синтетични материали гарантира тяхната дълготрайност. Естественият косъм е значително по-деликатен и вероятността да изпаднат косъмчетата по-бързо е много по-голяма.

Коментирай
Свободно време