Здраве и красота

Храни за добро либидо през зимата

В студените дни и нощи имаме нужда от малко стимулация

02.12.2014г. / 09 48ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Зимата вече почти дойде. В студените вечери предпочитаме да се завиваме презглава, вместо да се отдадем на ласкави преживявания. Горещината на лятото винаги предразполага към интимни игри, но студът определено потиска либидото.

За да засилим желанието за близост през зимата, трябва да похапваме определени храни, които засилват либидото. Включете тези храни и ще подобрите сексуалния си живот през мразовитата зима.

Ягоди

Ягодите са известни с това, че са силен афродизиак. Те често се използват в любовната игра. Тези пищни червени плодове имат високо съдържание на витамини от група В и фолиева киселина, които помагат за предотвратяването на вродени дефекти.

Ягодите имат много високо съдържание на витамин С, което дава тласък на либидото. Те съдържат и съединения, които стимулират кръвообращението, а това е важно за оросяването на половите органи. Така се създава естествен виагра-ефект.

Тиквени семки

Тиквените семки са пълни с цинк, който помага за повишаване на женското либидо, а при мъжете покачва нивата на тестостерон в кръвта. Тиквените семки са богати на омега-3 мастни киселини, които влияят благоприятно на либидото.

Сладки картофи

В африканските култури сладките картофи са част от естроген-заместителната терапия за зачеване. Те се използват от векове за увеличаване на сексуалното желание у мъжете и жените.

Сладките картофи са особено полезни за женското здраве, защото съдържат селен и витамин Е, които са изключително полезни за артериите и за кръвоснабдяването на половите органи с достатъчно кислород и хранителни вещества.

Свързани статии

Нар

Отдавна е известно, че нарът е супер полезен афродизиак. Той направо е сексуален стимулант. Пиенето на сок от нар може да доведе до забележителен скок в нивата на тестостерона, което допълнително повишава мъжкото либидо.

Нарът подобрява еректилната функция и регулира кръвообращението.

Ябълки

Полезните в много отношения ябълки съдържат фенилетиламин, който подобрява настроението по естествен път. Той ви кара да се чувствате щастливи и развълнувани. Фенилетиламинът е съединение, което присъства и в състава на шоколада. Неслучайно шоколадът е сочен като натурален стимулант на хормоните на щастието – благодарение на тази съставка.

Освен това, ябълките съдържат флавоноиди, които предотвратяват рака на простатата.

Коментирай
Свободно време