Здраве и красота

Как да изглеждаме по-млади?

Малки тайни за добър външен вид

03.12.2014г. / 17 25ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да имате чувството, че изглеждате по-възрастни, отколкото сте? Често се получава усещане за разминаване между това каква е вътрешната ви нагласа и начина, по който околните ви възприемат.

Лошото настроение, неприятните мисли и притесненията са способни за секунди да ни накарат да изглеждаме много по-възрастни и изтормозени.

Това далеч не зависи от факта дали имате генетична предразположеност към поява на бръчки или каквито и да било несъвършенства.

Знаем, че мечтата на всяка жена е да спре следите на времето върху нея и предлагаме няколко съвета, с които, ако не друго, поне да изглеждате една идея по-млади.

Вежди

С годините не трябва да спирате да се грижите за себе си, особено ако искате да изглеждате по-млади. Веждите са съществена част от вашето лице, тъй като се явяват рамката на очите. Задължително привлечете вниманието с перфектно поддържани вежди в невероятна форма.

Косата

Постарайте се за цялостния вид на косата. Няма жена, която да не се чувства много по-красива след посещението при фризьор и има начин да внесете това усещане и без да инвестирате кой знае какви средства. Много е просто – използвайте стилизиращи продукти, които да увеличат обема ви, тъй като с годините, косата става много по-тънка.

Освен това, замислете се за преминаване към по-светъл цвят, който да прикрие именно това изтъняване. Всеки път, когато миете косата, използвайте подхранващи маски, които е добре да поставяте непосредствено след шампоана и преди балсама, за да имат максимален ефект.

Свързани статии

Ръце

Както добре знаем, първите „издайници“ на годините са ръцете и деколтето. Значително по-нежната кожа на деколтето и най-често излаганите директно на различни атмосферни условия ръце са и местата, за които трябва да положите значително повече грижи. Нанасяйте редовно крем със слънцезащитен фактор и почиствайте редовно преди задължителната хидратация.

Усмихвайте се

Широката усмивка наистина е способна да промени цялостното ви изражение. Не се притеснявайте да я показвате на всички около вас, дори и да не е с цел някой непознат да се влюби в нея. (Макар, че и това си е комплимент) Старайте се да намирате радостите в живота и да ги откривате и в най-малките неща около вас.

Известно е, че когато хората са щастливи и в хармония със самите себе си, тялото им е здраво. Подмладете се сами с добро настроение и широка усмивка – така със сигурност ще изглеждате по-млади.

Яжте повече зелени и червени храни

Зелените салати, спанакът, броколите и всички зелени храни са с високо съдържание на витамин К, който подпомага циркулацията на кръвта ви. Доматите, от друга страна, подпомагат кожата с невероятна защита срещу вредните UV лъчи.

Опитайте се да хапвате здравословна салата всеки ден – освен че помага за кожата ви, ще ви държи и в отлична форма, когато става въпрос за борба с килограмите.

Грозде

Сладкият вкус в гроздето, ягодите, сливите и крушите се дължи на съдържанието на веществото сорбитол. Същото то има свойството да „привлича“ водата, спомага за нейното абсорбиране в кожата и задържа влагата там, където й е мястото.

Коментирай
Свободно време