Здраве и красота

Има сигурно спасение от стриите!

По-красиви с колагена на INVENTIА

09.12.2014г. / 16 22ч.
Михаела Лазарова
Има сигурно спасение от стриите!

Какво са стриите?

Стриите представляват ленти от успоредни линии върху кожата ни. Тези линии са с различен цвят и текстура от нормалната кожа и могат да бъдат от лилави през яркорозови до светлосиви. Когато докоснете стриите с пръсти, можете да усетите лек ръб или вдлъбнатина в кожата си. Понякога стриите може дори да ви сърбят.

Къде се появяват стриите?

Може да имате стрии навсякъде, но най-често те са на корема, гърдите, горната част на ръцете, бедрата и дупето.

Кой е изложен на риск от появата на стрии?

  • жените
  • хората с бледа кожа
  • фамилно обременените
  • бременните
  • хората с наднормено тегло
  • хората, които драстично отслабват или напълняват
  • хората, употребяващи кортикостероиди

Какво причинява стрии?

Стриите се причиняват от разтягане на кожата и повишаване на нивата на кортизон в тялото. Кортизонът е хормон, който се произвежда от надбъбречните жлези. Високите нива на кортизон (глюкокортикостероид) пречат на образуването на колаген и еластин.

Това създава липса на поддържащи материали и води до епидермално сълзене. Кожата не може да издържи на комбинацията от свръхниво на кортизон и драстично разтягане, вследствие на което изтънява и се стига до разкъсване на колагеновите връзки и еластина, изразяващо се в грозните стрии, за които говорим.

Стриите са най-често срещани:

  • По време на бременност: Стриите обикновено се появяват между шестия и седмия месец
  • След напълняване или загуба на тегло: Стриите се появяват, когато внезапно се напълнява или отслабва. При тийнейджърите се появяват стрии при бързо израстване на височина.
  • При използване на стероидни лекарства: Кортикостероидните кремове, лосиони и хапчета предизвикват разкъсване на колагеновите връзки и кожата не може да се разтяга и се цепи.
  • Ако имате някои заболявания: Нарушенията на работата на надбъбречната жлеза причиняват стрии чрез увеличение на нивата на кортизона в тялото.

Какво е медицинското лечение на стриите?

Стриите могат да избледнеят с времето. Ако не искате да чакате, има процедури, които могат да подобрят външния ви вид.

Лечението на стрии включва:

  • Импулсно-матрична лазерна терапия: Тази терапия използва лазер, за да насърчи растежа на колаген и еластин. Най-добър ефект има при новопоявили се стрии. Недостатъкът е, че при хора с по-тъмна кожа може да предизвика обезцветяване.
  • Фракционна фототермолиза: Това е отново лазерна терапия, но лазерът се насочва към по-малки части на кожата и уврежданията са по-малки.
  • Микродермоабразио: Тази терапия полира кожата с малки кристали, разкривайки нова кожа под стриите, която е по-еластична. Това може да подобри външния вид на старите стрии.

Има и други терапии, но все така енергоемки, скъпи и болезнени.

Наистина ли има по-лесно решение?

Природата не ни е оставила сами в тази битка! Създала е чудотворен и работещ лек! Чували ли сте за полския Жив колаген? В края на миналия век, в Полша е направено сензационно откритие – изолиран е жив колаген от кожа на сладководни риби на молекулярно ниво.

Рибният колаген „прескача“ във воден разтвор и остава жив с години, запазвайки непокътната своята спираловидна структура, създадена от самата риба. Единственият в света „ЖИВ“ Колаген гел, който, нанесен върху кожата, се абсорбира напълно, защото неговата структура е максимално близка до човешкия колаген.

Единствен в света запазва биологичната си активност в температурния режим между 5 и 26 градуса по Целзий и не я губи, преди да се усвои в извънклетъчното пространство. Той не само запълва колагеновия дефицит на кожата ни, но стимулира работата на клетките, които произвеждат колаген.

Натуралният Колаген на INVENTIА е уникално, безценно средство, което ни помага да забравим проблемите, с които се сблъскваме всеки ден, от грижите за красотата си до цялостното здраве на тялото ни и борбата със старостта.

Това не е просто поредният продукт, съдържащ евтин колаген хидролизат, който някога е бил колаген, а сега е субстанция от мъртви клетки. Той е Жив!

Каква е рецептата срещу стрии ?

В книгата си „Колагенът – еликсир на младостта и красотата“ проф. Сергей Батечко предлага лесно и ефикасно решение в 3 стъпки:

1. Нанасяте Натурален Колаген INVENTIА за тяло върху чиста кожа в областта на стриите на тънък слой, 3 пъти на ден. Преди нанасянето е необходимо да го смесите с вода – 5 части вода : 1 част колаген. Продължителност на третирането – поне 2 седмици. Колагеновият гел е изключително икономичен. Необходимо е много малко количество, за да се извлече максимален ефект.

2. След попиване на гела, може да почувствате леко стягане на кожата, затова препоръчваме Лосион за тяло с колаген, който е изключително ценен и богат продукт. Той видимо укрепва и регенерира кожата. Съдържа масло от шеа, сквалан и масло от сладък бадем, които перфектно подхранват, съживяват и деликатно хидратират кожата.

3. След локалното третиране на стриите, препоръчваме прием на таблетки Колаген за пиене Invita Skin Beauty на INVENTIА – по 2 таблетки вечер, преди лягане, за да може да се атакуват колагеновите връзки не само отвън, но и отвътре. Успехът е гарантиран лесно, просто и икономично! Лечението е на една ръка разстояние! Повярвайте ни и опитайте!

Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на INVENTIА е „АЛОХА България“ ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени от читателките на „Аз Жената“ на тел. 0700 300 21 или от сайта aloha.bg с 20% отстъпка с код 0112 . С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.

Коментирай
Свободно време