Здраве и красота

Коледни елхи в маникюра

Лесен трик за перфектна визия

15.12.2014г. / 18 04ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Коледният дух определено е обзел всички нас и трескаво търсим най-красивите декорации и украси, най-креативните идеи за празничната вечеря и най-впечатляващите решения за визията ни.

Ако вече сте решили с какъв силует ще посрещате своите гости, предлагаме лесен трик за перфектен маникюр, който да допълни визията ви и да ви накара да се чувствате истински красиви.

Тъй като декорациите по ноктите са много деликатен момент, често изискват тренирани движения от страна на професионалисти.

Хубавото на нашето предложение е, че можете да го постигнете абсолютно сами, в домашни условия и без каквито и да било специални оборудвания.

Ще ви бъдат необходими:

  • 2 цвята лак за нокти
  • хартиено тиксо
  • ножичка

Най-важното в декорацията е добре поставената основа. Лакирайте ноктите, както правите обикновено, като задължително почистите кожичките и изчакате да изсъхне.

Когато сте сигурни, че лакът е напълно сух, изрежете две дебели лентички и две тънки. По-плътните части от хартиеното тиксо поставете X-образно в най-горната част от ноктите, а по-тънките – до края.

Лакирайте върху хартиените ленти и изчакайте да изсъхне. Постарайте се тиксото да бъде по-дълго, за да ви бъде по-лесно при издърпване.

Поставете един пласт топ лак, с който да „запечатате“ маникюра и да внесете блясък.

След това можете да завършите декорацията с блестяща точка от червен лак, която да бъде Коледната звезда на вашата елха.

Коментирай