Здраве и красота

Вълшебна маска против косопад

Прави косата здрава и лъскава

12.12.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През зимните месеци косата се нуждае от специални грижи. Ако косата ви е вяла, без блясък и пада повече от нормалното, запишете си следващата домашна рецепта за маска против косопад. В нея основна съставка е сокът от лук.

Редица изследвания са доказали, че той може да помогне при косопад, контролира образуването на пърхот, намалява риска от появата на инфекции на скалпа и преждевременното побеляване, а също така подобрява кръвообращението, което е от съществено значение за космените фоликули.

Добавяйки незаменимите качества на меда и етерични масла стимулиращи растежа, само за няколко седмици ще възстановите здравината на космените фоликули и блясъка на косъма.

Какво ще ви бъде необходимо:

  • 1 глава лук
  • мед
  • цедка
  • етерично масло от мента, розмарин, коприва, лавандула и други, които стимулират растежа на косата

Обелете главата лук и я пасирайте в кухненски робот или я настържете на ренде. Сложете я в цедка или марля и притискайки с лъжичка, отцедете сока в купичка. Само той ще ви трябва за маската. Към него добавете 1-2 супени лъжици мед, 10-15 капки етерично масло по ваш избор.

Свързани статии

Може да добавите и лимонов сок или розова вода. Етеричните масла и розовата вода ще намалят миризмата на лук. След това върху сух скалп, с леки масажни движения нанесете маската.

Поставете шапка за баня и оставете да действа 30 минути. След това измийте косата си както обикновено. Правете тази маска 2 пъти седмично поне месец.

Коментирай