Здраве и красота

Домашни лекове за белези от секцио

Как да заличим белега от цезаровото сечение?

23.12.2014г. / 08 26ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Броят на ражданията със секцио нараства все повече. Белегът, който остава от тази операция е голям и много жени се срамуват от него, тъй като той заема доста обширна площ от корема.

Всяка жена иска да има красив и привлекателен корем, затова бихте се зарадвали да разберете, че белезите от секцио могат да бъдат третирани много успешно.

По какъв начин?

Ясно е, че хирургическите процедури са един от най-ефективните начини за премахване на белези от какъвто и да е тип. Премахването няма как да е пълно, но е значително успешно. Пластичната хирургия обаче е скъпо удоволствие, което не всички жени могат да си позволят.

Домашни средства за третиране на белези

Масажи с масла

Масажите с различни етерични масла върху белега помагат за разчупването на фибриновата мрежа, образувана от колагена, натрупан на засегнатото място. Подходящи масла са зехтинът, маслото от гроздови семки, лавандуловото масло и това от чаено дърво.

Гел от алое вера

Гелът от алое вера се прилага 2-3 пъти на ден върху белега. Той помага и за заличаването на стриите. Масажирайте на засегнатото място и оставете да попие. Така ефектът ще е по-голям.

Масло с витамин Е

Ампулите витамин Е карат белезите да избледняват. Намират се в аптеките и са много ефикасни. Можете да добавяте витамин E към кремовете си за тяло.

Свързани статии

Лимони

Лимоните повлияват белезите след операция, както и стриите. Но избягвайте употребата им, ако белегът е пресен. Кожата трябва да е абсолютно добре зараснала, за да прилагате този малко по-агресивен метод.

Какаово масло

Какаовото масло е също сред подходящите масла за третиране на белези след секцио. То има антиоксидантни свойства и е отличен помощник в обновяването на младата кожа.

Вазелин

Вазелинът е старо изпитано средство срещу белези. Той овлажнява и хидратира кожата.

Корени от женско биле

Тази билка има противовъзпалителни свойства. Тя успокоява кожата и облекчава натрупването на излишна съединителна тъкан.

Имайте предвид, че за да има ефект от изброените средства срещу белези от секцио, трябва да мине най-малко месец от прилагането им. Много е важно да сте търпеливи и постоянни и да не спирате прилагането на методите, докато не си проличи ефектът.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Leyla12 ( преди 9 години )
Ако доктора не ти е направил добър разрез и шев, каквото и да използваш няма голямо значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар