Здраве и красота

Как лицето може да подскаже за здравословен проблем?

Всяка зона на лицето отговаря на определен орган или система

05.01.2015г. / 10 55ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лицето крие много тайни. По него можем да прочетем не само настроението, но и здравословното състояние. Методите за разчитане на лицето го разделят на зони, които са свързани с определен орган.

Познавайки добре тези зони, можем да разберем къде в тялото си имаме проблем.

Чело

Първата зона, която трябва да се вземе предвид, е челото. То е свързано с храносмилателната система. Акне по челото може да означава, че храносмилателният тракт страда от някакъв вид дисбаланс.

При такива хора е необходима диета, богата на здравословни мазнини, която да балансира нездравословните мазнини в тялото и да го хидратира.

Между очите

Зоната между очите е свързана с черния дроб. Ако се появят черни точки или гнойни пъпки в тази малка област, това вероятно е знак, че имате някаква хранителна непоносимост или алергия. Най-честите причинители на пробиви на това място са млечните продукти и алкохолът.

Очите и ушите

Имате ли тъмни кръгове и петна около очите? Това може да е сериозен признак на дехидратация, възникнала вследствие на проблеми с бъбреците. Пийте повече вода през деня.

Нос

Носът е пряко свързан със сърцето. Хората, страдащи от проблеми със сърцето имат разширени пори по носа. Ако забележите подобни симптоми по носа си, наблегнете на приема на омега-3 мастни киселини, плодове и зеленчуци.

Свързани статии

Горната част на бузите

Горните части на бузите подсказват за проблеми с дихателната система. Пушачите имат характерни мастни образувания в тази област. Възможни са и акнетични пробиви и черни точки.

Не само пушачите, но и хората, живеещи в райони със замърсен въздух могат да имат подобни проблеми.

Челюст

Пъпките в областта на долната челюст често се появяват по лицето на жените в момента около настъпването на месечния цикъл.

Жени, при които възникват гнойни възпаления по ръба на челюстта, могат да имат хормонални проблеми.

Наблягайте на противовъзпалителни храни, например фибри, с които да детоксикирате тялото си.

Брадичка

Бедната на фибри диета предизвиква поява на гнойни пъпки по брадичката. Хората, страдащи от хормонален дисбаланс също изпитват подобни неразположения.

Коментирай