Здраве и красота

Причините за сухи устни

И тяхното решение

30.12.2014г. / 15 19ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Заедно с красивите празнични дни, топлите подаръци и вкусните вечери, зимните дни се характеризират и с един доста сериозен проблем – напуканите устни.

Неприятното усещане води до сериозен дискомфорт, сухота, болезнено усещане, което може да продължи много дълго време.

Както е с повечето неща, свързани с красотата, и този проблем има няколко различни варианта и причини, в зависимост от които се определя най-ефикасното лечение.

Кои са те? Вижте сами.

Свързани статии

Проблемът: Напукани устни от настинка

Решението: Дехидратацията е основен проблем на организма, когато сте настинали. Това се отразява на всяка една част от тялото и именно липсата на течности може да причини напукване на устните. Пийте много вода и чай, като успоредно с това използвайте балсам с естествени масла.

Проблемът: Напукани устни от студен вятър

Решението: По същия начин, по който ръцете ви загрубяват от грубия и студен вятър, устните също страдат. Това са двете части от тялото, които са най-изложени на острите атмосферни условия. Използвайте четката си за зъби, за да ексфолирате устните и не забравяйте хидратиращия балсам.

Проблемът: Устните ви са добре, но се напукват краищата им

Решението: Този тип проблем може да се дължи на неправилно хранене или диета. Зелените листни зеленчуци са добър вариант, с който можете да си набавите бързо и лесно необходимите витамини.

Проблемът: Напукани устни от твърде силно слънце

Решението: Дори и през зимните дни е възможно да се появи топлото слънце и да се напукат устните ви от него.

По същия начин, по който кожата ви може да изгори, нежните устни са изложени на този риск. Използвайте продукти, които са със слънцезащитен фактор и се радвайте на слънцето без странични ефекти.

Коментирай