Здраве и красота

Митовете за чувствителната кожа

Кои са те и защо да не им вярваме?

09.01.2015г. / 14 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чувствителната кожа е сред един от най-разпространените типове както при мъже, така и при жени.

Определените с този тип кожа дами обикновено се справят с проблеми като бързо зачервяване, лесно изсушаване, предразположеност към развиване на кожни заболявания и много повече внимание при селекцията на продукти.

Успоредно с фактите обаче циркулират и многобройни митове, които не просто, че не са верни, но могат и да бъдат вредни.

Кои са нещата, на които да не вярваме, когато става въпрос за чувствителна кожа? Вижте сами.

Свързани статии

Мит

Ретиноидите са табу

Истината

Всеки може да използва ретинол. Просто намалете тежките ефекти, които той има при прекомерна употреба и наслояване върху овлажнител. По този начин ще избегнете бавното и почти невъзможно попиване в кожата.

Мит

Хипоалергенен означава, че не дразни кожата

Истината

Ако на етикетът видите „хипоалергенен“, това не значи, че козметиката е много по-нежна като действие върху кожата, нито че не съдържа алергени. Все още не са определени едни стандарти за този термин – вие сами трябва да знаете към какво сте алергични и да избягвате съответната съставка от етикетите на вашите козметични продукти.

Мит

Не е добре чувствителната кожа да се ексфолира

Истината

Да, страдащите от розацея и алергии трябва да пропуснат ексфолиантите. Тези мъртви клетки по повърхността на кожата действат като бариера, която не позволява на мръсотия и дразнещи повърхността фактори да навлизат. От друга страна, склонната към акне чувствителна кожа има нужда да се ексфолира от време на време, за да се поддържат порите чисти.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
predpo4itam da ne komentiram kade i kak sam 4uvstvitelna , i na kakvo reagiram , 4e sa prekaleno mnogo zlopupotrebite i gavrite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар