Здраве и красота

Правилният път в красотата

Съвети за оформяне на прическата

19.01.2015г. / 13 49ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Винаги сме си задавали въпроса на прав път ли сме, независимо дали става дума за грим, прическа или житейски опит.

Ще отворим една тема за пътя в красотата, но в буквалния му смисъл.

Разделянето на косата на сектори е най-важният елемент от добре създадената прическа и е добре да бъде съчетан с точната форма на лицето, за да успее да почертае всички предимства и да прикрие всички недостатъци.

Ако все още не можете да решите дали да оставите бретон и прав път или да опитате с малко по-небрежния вариант встрани, даваме отговорите на тези ваши терзания.

Свързани статии

Фина коса

Ако сте с фина и тънка коса, добре е да се спрете на прическа, в която пътят ви е настрани, тъй като това дава възможност да внесете малко обем в корените. Стилизирането на косата в една посока създава усещането за плътност и гъстота – точно тези неща, на които е добре да наблегнете.

Докато косата ви все още е леко влажна, използвайте гребен, който да прокарате в права линия от челото до края. Разделете и изсушете. Пътят настрани е добър вариант и за дамите, които имат малки чела, тъй като по този начин ги откриват изцяло.

Кръгло и квадратно лице

Ако сте с кръгло или квадратно лице, за вас е най-добре да използвате прав път. Този тип симетричност в прическата оформя и омекотява лицето, изваждайки най-големите предимства на показ.

В случай, че имате абсолютно симетрични форми на лицето, можете да поставите бретон и да започнете правия път от средата на главата. По този начин ще зададете баланс на пропорциите лице-прическа.

Овално лице и универсален подход

Факт е, че дамите, които могат да се похвалят с абсолютно симетрични черти и лица са малко. Независимо дали става въпрос за носа, очите или устните, страничният център в прическата внася хармония в която и да е небалансирана част на лицето.

Ако сте с овална форма на лицето, добре е да се виждат едновременно брадичката и челото ви.

Коментирай