Здраве и красота

30-дневно предизвикателство за стегнат корем

За да бъдем секси през лятото

22.01.2015г. / 13 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Само след по-малко от пет месеца ще посрещнем отново слънчевото лято. Време, в което искаме да се забавляваме, да почиваме на море и да изглеждаме секси. За да бъдем привлекателни през лятото, трябва да помислим за фигурата си месеци по-рано.

Януари е подходящ месец за започването на спортна активност или предизвикателство. Спортът ще засили имунитета ви, ще повиши енергийните ви нива, които през зимата са по-ниски, отколкото през летните месеци.

Днес споделяме няколко лесни упражнения за плосък корем, които са подходящи и за начинаещи. Правете упражненията 6 пъти седмично, като през ден увеличавайте повторенията. Преди да започнете с тях, направете няколко разгряващи движения, започвайки от горната част на тялото.

След това легнете на постелка за гимнастика и следвайте тази схема.

За първото упражнение поставете ръце на тила, сгънете краката в коленете и започнете леко да се повдигате. Направете 10 повторения. На следващия ден повторенията отново ще са 10, а на третия ден от предизвикателството трябва да направите 2 серии по 10. Тази схема следвайте и за останалите упражнения.

Второто упражнение е много забавно, защото трябва да движите краката си така, сякаш карате колело, като същевременно повдигате торса. Ако първите пъти се затруднявате, легнете по гръб, ръцете поставете зад тила и започнете да движите краката си сякаш карате колело.

Свързани статии

За следващото упражнение повдигнете леко изпънатите крака. Свийте единия крак и повдигнете торса към него. От това упражнение започнете с по 10 повторения за всеки крак. За четвъртото упражнение повдигнете високо крака и леко ги свийте в коленете.

Ръцете трябва да са плътно до тялото. Сега опитайте леко да повдигнете ханша нагоре. Започнете с 10 повторения.

За следващото упражнение краката отново трябва да са високо вдигнати и леко кръстосани. Ръцете са на тила и леко повдигате торса. И тук започвате с 10 повторения.

Последното упражнение е една от класическите форми на коремни преси, но този път ръцете са изпънати над главата. Не забравяйте да дишате равномерно, не бързайте при изпълняването на упражненията и ако усетите жажда, пийнете свежа вода.

Снимка: facebook Health Digest

Коментирай
Здраве и красота