Здраве и красота

Как Карл Лагерфелд отслабна с 42 килограма

Вижте диетата на знаменития дизайнер

08.03.2019г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Той се отличаваше с неповторим стил, класа, а творенията му ще останат в историята на модата като едни от най-любимите на жените. Карл Лагерфелд! Можем много да разказваме за маестрото, неговия талант, но днес ще разгледаме хранителния план, благодарение на който той успява да се раздели с 42 килограма за малко повече от 12 месеца.

Основите на диетата са прости: ограничаване на мазнините и калориите, не се консумират червени меса, избягване на пържените и рафинирани храни, въглехидрати, набляга се на приема на зеленчуци и постни протеини.

Препоръчителни храни:

Препоръчва се консумацията на риба, морски дарове, протеини на прах обогатени с белтъчини, витамини, определени плодове и зеленчуци. Специфичното за тази диета е, че тя е разделена на три етапа.

Първият етап е най-труден за спазване, тъй като на ден трябва да се консумират само 800 калории в продължение на две седмици. Ако успеете да преминете тези критични дни, може да преминете към втория, в който дневният калориен прием става 1000-1200.

За да предотвратите загубата на мускулна маса е много важно на всяко хранене да консумирате протеини.

Ето и примерен план за хранене за етап първи:

Закуска: Консумирайте плодове, които са с ниско съдържание на въглехидрати, като круши, ябълки, ягоди и други. Избягвайте цитрусови плодове, тъй като те съдържат много естествена захар.

Обяд: Хапвайте зеленчуци с ниско съдържание на нишесте като зелен фасул, целина, краставици, домати и червен пипер. Може да ги приготвите на пара, да ги консумирате в суров вид, да ги овкусите с черен пипер, билки, малко морска сол.

Вечеря: Печена риба/ морски дарове със зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати. Ако не обичате риба, може да я замените с чисто пилешко месо.

Ако много огладнеете между храненията, хапнете 1 плод и пийте много вода или протеинов шейк. Кафето и чая пийте без мед и захар.

Примерно меню за втори етап:

Закуска: Протеинов шейк и плодове.

Обяд: Сандвич – сирене върху две филийки ръжен хляб, нискомаслено кисело мляко.

Вечеря: Пиле или риба със зеленчуци, нискомаслено кисело мляко или плодове.

Закуски между храненията: Протеинови добавки, плодове и кисело мляко.

Примерен план на хранене за третия етап:

Закуска: Плодове, които са с ниско съдържание на въглехидрати, препечена ръжена филийка пълнозърнест хляб и нискомаслено кисело мляко.

Обяд: Салата от зеленчуци с различни цветове, протеинов шейк.

Вечеря: Печена риба или пиле със зеленчуци или здравословен бульон от зеленчуците. Яжте нискомаслено кисело мляко ако огладнеете бързо след хранене, както и пресни нисковъглехидратни плодове.

Закуски между храненията: Една ябълка или протеинова добавка.

Не забравяйте да пиете много вода и да спортувате. В интернет може да закупите и книгата „Диетата на Карл Лагерфелд“.

Снимка: Reuters

Свързани статии
Коментирай